Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:fromosoitegmail

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
faq:fromosoitegmail [2020-04-16 09:38]
haa [Vinkki: Lisää iki-osoitteesi Gmailiin (From: etu.sukunimi@iki.fi)]
faq:fromosoitegmail [2020-06-29 10:51] (nykyinen)
haa [Vinkki: Lisää iki-osoitteesi Gmailiin (From: etu.sukunimi@iki.fi)]
Rivi 6: Rivi 6:
  
 Gmail (kuten muutkin sähköpostipalvelut) muuttavat ajoittain sähköpostin suodatusmenetelmiään ja joskus suodatus toimii liiankin tiukasti, minkä vuoksi tälle sivulle on kerätty neuvoja ja vinkkejä jotka ovat auttaneet muita käyttäjiä. Gmail (kuten muutkin sähköpostipalvelut) muuttavat ajoittain sähköpostin suodatusmenetelmiään ja joskus suodatus toimii liiankin tiukasti, minkä vuoksi tälle sivulle on kerätty neuvoja ja vinkkejä jotka ovat auttaneet muita käyttäjiä.
 +
 ===== Minne viesti katosi? ===== ===== Minne viesti katosi? =====
  
Rivi 15: Rivi 16:
  
 Jos olet ohjannut postisi Gmailiin, mutta viestit eivät tunnu tulevan perille, tarkista Gmailin roskapostikansio;​ joskus myös oikeaa postia päätyy sinne. Jos olet ohjannut postisi Gmailiin, mutta viestit eivät tunnu tulevan perille, tarkista Gmailin roskapostikansio;​ joskus myös oikeaa postia päätyy sinne.
 +
 +===== Vinkki: Lisää iki-osoitteesi Gmailin tietoihin =====
 +
 +Gmailin pitäisi toimia luotettavammin jos se tietää että iki-osoite on sinun osoitteesi, jolloin se osaa tulkita iki-osoitteen kautta ohjatut viestit paremmin sinulle kuuluviksi viesteiksi. ​
 +
 +Voit lisätä Gmailiin iki-osoitteesi lähettäjän osoitteeksi ("Send mail as"), jolloin Gmail tietää että ikiosoite on sinun osoitteesi jolloin viestien ohjaus iki:n kautta tuntuu toimivan paremmin.
 +
 +Samalla asetuksella vois myös lähettää viestejä gmailista niin että niissä näkyy From: -osoitteena iki-osoitteesi, ​
 +
 +Ohjeita
 +  * Katso ohje iki-AuthSMTP-palvelun sivulta [[smtp#​gmail_iki-laehetysyhteydellae|SMTP ohje sivun kohta gmail iki-yhteydestä]]
 +  * Googlen oma ohje asiasta löytyy sivulta https://​support.google.com/​mail/​answer/​22370
  
 ===== Vinkki: Lisää toinen kohdeosoite ikiin ===== ===== Vinkki: Lisää toinen kohdeosoite ikiin =====
  
-Jos epäilet että iki-posteja ei tule perille käyttämääsi sähköpostipalveluun,​ voit lisätä toisen, eri palvelun, sähköpostiosoitteen iki-asetuksiin,​ katso tarkemmat ohjeet sivulta [[faq:​edelleenohjaus]].+Jos epäilet että iki-posteja ei tule perille käyttämääsi sähköpostipalveluun,​ voit lisätä toisen, eri palvelun, sähköpostiosoitteen iki-asetuksiin ​pilkulla erotettuna jolloin iki-postit ohjautuvat kahteen paikkaan, katso tarkemmat ohjeet sivulta [[faq:​edelleenohjaus]].
  
 ===== Vinkki: Laita tärkeän lähettäjän osoite Gmailin osoitekirjaan ===== ===== Vinkki: Laita tärkeän lähettäjän osoite Gmailin osoitekirjaan =====
Rivi 48: Rivi 61:
 Jos tiettyjä viestejä menee edelleen roskapostifolderiin,​ voi tehdä Gmailiin sääntöjä joilla viestejä joissa on tietty lähettäjä,​ vastaanottaja,​ otsikko, sisältö tai niiden kombinaatio ei katsota koskaan roskapostiksi. Gmail-sääntöjen tekeminen on varsin helppoa ja tekovaiheessa auttaa toiminto joka näyttää viestit jotka osuvat sääntöön. Jos tiettyjä viestejä menee edelleen roskapostifolderiin,​ voi tehdä Gmailiin sääntöjä joilla viestejä joissa on tietty lähettäjä,​ vastaanottaja,​ otsikko, sisältö tai niiden kombinaatio ei katsota koskaan roskapostiksi. Gmail-sääntöjen tekeminen on varsin helppoa ja tekovaiheessa auttaa toiminto joka näyttää viestit jotka osuvat sääntöön.
  
-===== Vinkki: Lisää iki-osoitteesi Gmailiin (From: etu.sukunimi@iki.fi) ===== 
- 
-Vaikuttaa siltä että Gmail toimii luotettavammin jos se tietää että iki-osoite on sinun osoitteesi. Voit lisätä Gmailiin iki-osoitteesi lähettäjän osoitteeksi,​ tällöin voit myös saada From: -osoitteeksi viesteissä iki-osoitteesi,​ ja Gmail tietää että ikiosoite on sinun osoitteesi jolloin viestien suodatus tuntuu myös toimivan paremmin. 
- 
-Katso ohje iki-AuthSMTP-palvelun sivulta [[smtp#​gmail_iki-laehetysyhteydellae]] 
- 
-Toinen ohje löytyy sivulta [[gmail_iki_from_osoite]]. 
  
 ===== Muita mahdollisia asetuksia ===== ===== Muita mahdollisia asetuksia =====
faq/fromosoitegmail.1587029905.txt.gz · Viimeksi muutettu: 2020-04-16 09:38 / haa