Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:mitaikikeraasahkoposteistani

Tämä on vanha versio dokumentista!


Mitä tietoja IKI kerää sähköposteistani?

Toiseksi kiinnostaisi tietää, millaisia tietoja palvelimellenne tallentuu sen kautta kulkevasta postiliikenteestä ja kauanko tiedot säilyvät.

IKI:n palvelimelle kertyy tavanomaisia lokitietoja läpi menevistä sähköposteista (envelope-osoitteet, kellonaika, mistä viesti tuli IKI:iin ja minne välitettiin edelleen, viestin koko tavuina) ja www-ohjauksista (mitä pyydettiin, mistä, milloin).

Koska sähköpostilokit ovat sensitiivisimpiä, ne salataan päivittäin PGP:llä, ja niiden avaamiseen tarvittava toinen avainpuolisko on off-line säilytyksessä – eli siis ilman sitä muualla, korpulla, säilytettävää PGP-avaimen puoliskoa ei päivää vanhempia sähköpostilokeja pääse kukaan katsomaan.

Päivän verran niitä säilytetään selväkielisinä IKI:n palvelimella siksi, että ongelmatilanteissa joudumme mahdollisesti selvittämään sieltä ongelman laajuutta tms. Viestien sisältöä emme koskaan katso.

IKI:n palvelimella on tunnukset vain muutamalla luotetulla henkilöllä ja se käyttää NetBSD:tä jonka turvataso on suhteellisen hyvä.

IKI-osoitteella tulevat sähköpostit tosin kiertävät IKI:n kautta eli mahdollisesti pidemmän matkan kuin muuten ja ellei niitä ole itsessään salattu, ne kulkevat koko reitin selväkielisinä, tämä on mielestäni käytännössä suurin, vaikkakin pieni, riskin lisäys.

faq/mitaikikeraasahkoposteistani.1268144412.txt · Viimeksi muutettu: 2010-03-09 14:20 / kivinen