Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


yhdistys:toimintakertomus-2018

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

yhdistys:toimintakertomus-2018 [2019-03-19 15:32]
haa [Toimintavuoden tärkeimpiä tapahtumia]
yhdistys:toimintakertomus-2018 [2019-03-21 09:26] (nykyinen)
haa
Rivi 1: Rivi 1:
-FIXME ALUSTAVA EHDOTUS ​WORK IN PROGRESS FIXME+**TÄMÄ VERSIO HYVÄKSYTTY VUOSIKOKOUKSESSA 2019-03-20**
  
 ====== IKI ry:n vuoden 2018 toimintakertomus ====== ====== IKI ry:n vuoden 2018 toimintakertomus ======
Rivi 167: Rivi 167:
     * Lähetettiin salasanan resetointikoodeja (muutama päivässä) sekä käsiteltiin salasanakirjeitä (noin 5 viikossa)     * Lähetettiin salasanan resetointikoodeja (muutama päivässä) sekä käsiteltiin salasanakirjeitä (noin 5 viikossa)
   * 5.2. haettiin LEI-tunnus ([[https://​en.wikipedia.org/​wiki/​Legal_Entity_Identifier|Legal Entity Identifier]]) iki ry:lle sijoitusten vuoksi.   * 5.2. haettiin LEI-tunnus ([[https://​en.wikipedia.org/​wiki/​Legal_Entity_Identifier|Legal Entity Identifier]]) iki ry:lle sijoitusten vuoksi.
-  * 12.2.18 pidettiin iki-hack-ilta,​ missä ​+  * 12.2. pidettiin iki-hack-ilta,​ missä ​
     * valmisteltiin vuosikokousta, ​     * valmisteltiin vuosikokousta, ​
     * korjattiin IPv6 yhteyksiä, ​     * korjattiin IPv6 yhteyksiä, ​
Rivi 178: Rivi 178:
     * Osallistuivat kivinen, aketzu, hot ja haa.     * Osallistuivat kivinen, aketzu, hot ja haa.
   * Jäsenrekisteriin laitettiin unohtunut salasana -kohtaan maininta siitä jos iki-osoite toimii niin voi sähköpostilla pyytää salasanan resetointia. Tällaisia viestejä onkin tullut aika paljon sen jälkeen. Kunhan SMS-yhteys saadaan taas toimimaan, luultavasti se hoitaa taas useimmat kyselyt.   * Jäsenrekisteriin laitettiin unohtunut salasana -kohtaan maininta siitä jos iki-osoite toimii niin voi sähköpostilla pyytää salasanan resetointia. Tällaisia viestejä onkin tullut aika paljon sen jälkeen. Kunhan SMS-yhteys saadaan taas toimimaan, luultavasti se hoitaa taas useimmat kyselyt.
-  * 12.3.2018 pidettiin iki-hack-ilta missä tehtiin mm. +  * 12.3. pidettiin iki-hack-ilta missä tehtiin mm. 
     * vuosikokouksen valmisteluita, ​     * vuosikokouksen valmisteluita, ​
     * selvennettiin jäsenrekisterin tekstejä ja viestejä, ​     * selvennettiin jäsenrekisterin tekstejä ja viestejä, ​
Rivi 189: Rivi 189:
     * Osallistuivat kansalaiset kivinen, aketzu, koistinen, hot, ilaris ja haa.     * Osallistuivat kansalaiset kivinen, aketzu, koistinen, hot, ilaris ja haa.
   * Iki:n Otaniemen verkkoyhteyksissä oli katko sunnuntaina 18.3.2018 noin kello 13 alkaen. Vika saatiin korjattua illalla kello 18. Katkon aikana jäsenrekisteri ja ikiwiki ei ollut käytettävissä,​ mutta sähköpostiviestien ja www-sivujen ohjaus toimi normaalisti iki:n Tampereen konesalin kautta, mahdollisesti pieniä viiveitä on voinut esiintyä. Katkon syynä oli laitevika konesalin reitittimessä.   * Iki:n Otaniemen verkkoyhteyksissä oli katko sunnuntaina 18.3.2018 noin kello 13 alkaen. Vika saatiin korjattua illalla kello 18. Katkon aikana jäsenrekisteri ja ikiwiki ei ollut käytettävissä,​ mutta sähköpostiviestien ja www-sivujen ohjaus toimi normaalisti iki:n Tampereen konesalin kautta, mahdollisesti pieniä viiveitä on voinut esiintyä. Katkon syynä oli laitevika konesalin reitittimessä.
-  * 26.3.2018 asennettiin Otaniemen konesaliin ​+  * 26.3. asennettiin Otaniemen konesaliin ​
     * 2 uutta palvelinta (javiela, leimasin) sekä      * 2 uutta palvelinta (javiela, leimasin) sekä 
     * SMS-yhteyden GSM-modeemi (tähän on tarkoitus laittaa unohtunut salasana-SMS-palvelu ja hälytyksiä). ​     * SMS-yhteyden GSM-modeemi (tähän on tarkoitus laittaa unohtunut salasana-SMS-palvelu ja hälytyksiä). ​
Rivi 198: Rivi 198:
   * Yhdistyksen vuosikokous pidettiin maanantaina 26.3. kello 18:00.   * Yhdistyksen vuosikokous pidettiin maanantaina 26.3. kello 18:00.
   * Hallitus järjestäytyi seuraavasti:​ Puheenjohtaja Hannu Aronsson, varapuheenjohtaja Tero Kivinen, sihteeri Harri Toivanen ja rahastonhoitaja Vesa Karjalainen.   * Hallitus järjestäytyi seuraavasti:​ Puheenjohtaja Hannu Aronsson, varapuheenjohtaja Tero Kivinen, sihteeri Harri Toivanen ja rahastonhoitaja Vesa Karjalainen.
-  * 26.4.2018 iki osallistui Finnish Internet Forum -tilaisuuteen. Tilaisuudessa käsiteltiin iki:in liittyviä asioita kuten vaikuttamista verkossa, nettineutraliteettiä sekä yksityisyydensuojaa verkossa. +  * 26.4. iki osallistui Finnish Internet Forum -tilaisuuteen. Tilaisuudessa käsiteltiin iki:in liittyviä asioita kuten vaikuttamista verkossa, nettineutraliteettiä sekä yksityisyydensuojaa verkossa. 
-  * 2018-06-11 pidettiin iki-hack-ilta missä mm. +  * 11.6. pidettiin iki-hack-ilta missä mm. 
     * asennettiin uusia servereitä käyttöön (leimasin, javiela), ​     * asennettiin uusia servereitä käyttöön (leimasin, javiela), ​
     * uusittiin iki.fi domain maksimiajaksi (2023 asti) ja laitettiin domain-ennakkomaksutilille tulevaisuutta varten valmiiksi rahaa sekä      * uusittiin iki.fi domain maksimiajaksi (2023 asti) ja laitettiin domain-ennakkomaksutilille tulevaisuutta varten valmiiksi rahaa sekä 
Rivi 211: Rivi 211:
     * valmisteltiin Tampereen servereiden (48V) päivitystä. ​     * valmisteltiin Tampereen servereiden (48V) päivitystä. ​
     * Paikalla olivat jäsenet kivinen, hot, koistinen ja haa sekä etänä cat.     * Paikalla olivat jäsenet kivinen, hot, koistinen ja haa sekä etänä cat.
-  * 2018-08-08 ​pidettiin iki-hack-ilta missä käsiteltiin mm. +  * 8.8. pidettiin iki-hack-ilta missä käsiteltiin mm. 
     * uusia 48V servereitä Tampereelle, ​     * uusia 48V servereitä Tampereelle, ​
     * päätettiin liittyä M3AAWG:​een, ​     * päätettiin liittyä M3AAWG:​een, ​
Rivi 219: Rivi 219:
     * tutkittiin spam ja greylisting tilastoista asioiden kehitystä muutaman vuoden jänteellä sekä muita asioita. ​     * tutkittiin spam ja greylisting tilastoista asioiden kehitystä muutaman vuoden jänteellä sekä muita asioita. ​
     * Paikalla olivat haa, hot, aketzu, kivinen ja koistinen.     * Paikalla olivat haa, hot, aketzu, kivinen ja koistinen.
-  * 2018-10-31 pidettiin iki-hack-ilta missä ​+  * 5.9. asennettiin Tampereen uudet serverit (ratikka, jutikka) fyysisesti paikoilleen 
 +  * 31.10. pidettiin iki-hack-ilta missä ​
     * valmisteltiin käyttöön Tampereen uusia palvelimia, ​     * valmisteltiin käyttöön Tampereen uusia palvelimia, ​
     * selvitettiin sopivaa Linux/VM arkkitehtuuria, ​     * selvitettiin sopivaa Linux/VM arkkitehtuuria, ​
Rivi 227: Rivi 228:
     * Paikalla olivat jäsenet hot, liw, haa, mslehto, axu, aketzu, droidy ja thoron. ​     * Paikalla olivat jäsenet hot, liw, haa, mslehto, axu, aketzu, droidy ja thoron. ​
     * Kiitos Futurice:​lle kokouspaikasta.     * Kiitos Futurice:​lle kokouspaikasta.
-  * 5.12.2018 päätettiin osallistua Disobey.fi tietoturva- ja it-kulttuuri -tapahtumaan tammikuussa 2019 ja varattiin tapahtumasta pöytä iki ry:lle +  * 5.12. päätettiin osallistua Disobey.fi tietoturva- ja it-kulttuuri -tapahtumaan tammikuussa 2019 ja varattiin tapahtumasta pöytä iki ry:lle 
-  * 16.12.2018 Todettiin että iki:n käyttötilillä on sijoitusstrategian mukaisesti noin vuoden kustannuksia vastaava rahasumma joten ei ole tarvetta myydä sijoituksia tällä hetkellä. +  * 16.12. Todettiin että iki:n käyttötilillä on sijoitusstrategian mukaisesti noin vuoden kustannuksia vastaava rahasumma joten ei ole tarvetta myydä sijoituksia tällä hetkellä. 
-  * 16.12.2018 Päätettiin jatkaa maksullisista spämminestopalveluista Spamhaus ZEN DNSBL estolistaa joka on käytössä grossd-harmaalistauksessa sekä MXtoolbox palvelua joka ilmoittaa iki:lle jos joudumme jollekin estolistalle. Samalla päätettiin lopettaa Spamhaus domain ja MXtools URIBL tilaukset koska niistä ei ole tarpeeksi hyötyä kustannuksiin nähden. +  * 16.12. Päätettiin jatkaa maksullisista spämminestopalveluista Spamhaus ZEN DNSBL estolistaa joka on käytössä grossd-harmaalistauksessa sekä MXtoolbox palvelua joka ilmoittaa iki:lle jos joudumme jollekin estolistalle. Samalla päätettiin lopettaa Spamhaus domain ja MXtools URIBL tilaukset koska niistä ei ole tarpeeksi hyötyä kustannuksiin nähden. 
-  * 2018-12-22 käsiteltiin viime vuoden ajalta 6 kpl eroamis ym. ilmoituksia jotka olivat jääneet käsittelemättä kokouksien yhteydessä noin viime vuoden aikana.+  * 22.12. käsiteltiin viime vuoden ajalta 6 kpl eroamis ym. ilmoituksia jotka olivat jääneet käsittelemättä kokouksien yhteydessä noin viime vuoden aikana.
 ===== Jäsenyydet muissa järjestöissä ===== ===== Jäsenyydet muissa järjestöissä =====
  
yhdistys/toimintakertomus-2018.1553009566.txt · Viimeksi muutettu: 2019-03-19 15:32 / haa