Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


yhdistys:yhteistyoetahot

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revisionEdellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
yhdistys:yhteistyoetahot [2020-05-23 17:08] haayhdistys:yhteistyoetahot [2021-06-16 08:13] (nykyinen) – [IKI:n toimintaa avustamassa ja auttamassa on ollut] haa
Rivi 4: Rivi 4:
 ^ ^^^^^^^^^^^ ^ ^^^^^^^^^^^
  
-====== IKI:n toimintaa avustamassa on ollut ======+====== IKI:n toimintaa avustamassa ja auttamassa on ollut ======
  
 IKI:n verkkoyhteys  IKI:n verkkoyhteys 
-  * Otaniemessä Espoossa [[https://www.localnet.fi|Localnet.fi]:n kautta.+  * Otaniemessä Espoossa [[https://www.localnet.fi|Localnet.fi]]:n kautta 5/2020 alkaen. Aiemmin Otaniemen yhteys oli [[http://www.bbnetworks.net/|Euroopan Runkoverkkojen]] kautta.
   * Tampereella on [[http://www.trex.fi/|TREX Tampere region Exchange Oy]] kautta.   * Tampereella on [[http://www.trex.fi/|TREX Tampere region Exchange Oy]] kautta.
   * Vinkki: IPv6 toimii myös hyvin näillä tarjoajilla.   * Vinkki: IPv6 toimii myös hyvin näillä tarjoajilla.
Rivi 14: Rivi 14:
   * Spamhaus ZEN palvelu jota käytetään harmaalistauksen estolistana sekä spämmisuodatuksen domainlistana. Lisätietoja https://www.spamhaus.org   * Spamhaus ZEN palvelu jota käytetään harmaalistauksen estolistana sekä spämmisuodatuksen domainlistana. Lisätietoja https://www.spamhaus.org
   * Laitteet ja palvelimet: Noin kerran vuodessa-parissa IKI joutuu päivittämään palvelimiaan tai sijoittamaan johonkin muuhun laitteeseen jonkin verran rahaa. Monet palvelimista ja laitteista on hankittu http://www.damicon.fi :sta   * Laitteet ja palvelimet: Noin kerran vuodessa-parissa IKI joutuu päivittämään palvelimiaan tai sijoittamaan johonkin muuhun laitteeseen jonkin verran rahaa. Monet palvelimista ja laitteista on hankittu http://www.damicon.fi :sta
-    * Tekninen vinkki: SSD nopea, mutta patterivarmistetulla RAM-muistilla varustettu RAID-ohjain vielä paljon nopeampi kun tarvitaan persistenttejä transaktioita (kuten sähköpostiviestien välityksessä)+    * Tekninen vinkki: Päivitys 2021: m.2 ja u.2 SSD-levyt on kyllä tosi nopeita jo sellaisenaankin... Alkuperäinen: SATA SSD on nopea, mutta patterivarmistetulla RAM-muistilla varustettu RAID-ohjain vielä paljon nopeampi kun tarvitaan persistenttejä transaktioita (kuten sähköpostiviestien välityksessä)
   * MxToolBox https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx palvelu on käytössä blacklistojen seurantaan. Tämä ilmoittaa automaattisesti iki-hallitukselle jos joku iki:n palvelimen IP-osoite joutuu tai poistuu joltakin blacklistalta.   * MxToolBox https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx palvelu on käytössä blacklistojen seurantaan. Tämä ilmoittaa automaattisesti iki-hallitukselle jos joku iki:n palvelimen IP-osoite joutuu tai poistuu joltakin blacklistalta.
     * Vinkki: Tuolta palvelusta voit käsin kokeilla oman tai työpaikkasi postipalvelimesi tilanteen ilmaiseksi.     * Vinkki: Tuolta palvelusta voit käsin kokeilla oman tai työpaikkasi postipalvelimesi tilanteen ilmaiseksi.
yhdistys/yhteistyoetahot.1590253681.txt.gz · Viimeksi muutettu: 2020-05-23 17:08 / haa