Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:ikidomain

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

faq:ikidomain [2013-09-03 12:26]
kivinen
faq:ikidomain [2019-08-08 14:47] (nykyinen)
kivinen [Jos Zone Transfer tietojen hakeminen ei ole mahdollinen nimipalvelustasi]
Rivi 49: Rivi 49:
 Ole huolellinen ja varmista, että olet konfiguroinut oman nimipalvelimesi varmasti oikein. Ole huolellinen ja varmista, että olet konfiguroinut oman nimipalvelimesi varmasti oikein.
  
 +[[alidomainin_hallinnointi_managing_a_dns_subdomain|Alidomainien hallinointi]] sivulla on lisätietoa miten noita alidomaineja voi hallita pilvipalveluissa.
 ==== Tarkista erityisesti seuraavat kohdat: ==== ==== Tarkista erityisesti seuraavat kohdat: ====
  
Rivi 57: Rivi 58:
  
 Oman nimipalvelun ylläpitäminen vaatii osaamista ja on varsin hankalaa, emme suosittele sitä aloittelijoille. Oman nimipalvelun ylläpitäminen vaatii osaamista ja on varsin hankalaa, emme suosittele sitä aloittelijoille.
 +
 +==== Jos Zone Transfer tietojen hakeminen ei ole mahdollinen nimipalvelustasi ====
 +
 +Voit laittaa ikidomain-asetuksiin ''​CNAME-record''​ -kohtaan tekstin ''​ei-mulle-dns-secondarya''​ jolloin iki ei yritä tehdä zone transferia sinun nimipalvelustasi. Tällöin iki ei myöskään voi toimia varanimipalvelijana (secondary dns) ikidomainillesi,​ minkä vuoksi emme suosittele tätä asetusta ellei se ole erityisesti tarpeen.
 +
 +Huomaa, että jos käytät tätä asetusta niin et voi käyttää DNSSEC:iä samaan aikaan, koska se scripti joka hakee nimipalvelusta DNSKEY tietueet ja muuttaa ne DS tietueiksi olettaa löytävänsä DNSKEY tietueet ns.iki.fi:​stä,​ eli iki:n palvelimien pitää olla secondaryjä sinun alidomainillesi. ​
  
 ===== Lisätietoja ===== ===== Lisätietoja =====
faq/ikidomain.1378211190.txt · Viimeksi muutettu: 2013-09-03 12:26 / kivinen