Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


yhdistys:yhteistyoetahot

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
yhdistys:yhteistyoetahot [2020-05-23 17:08]
haa
yhdistys:yhteistyoetahot [2021-06-16 08:13]
haa [IKI:n toimintaa avustamassa ja auttamassa on ollut]
Rivi 4: Rivi 4:
 ^ ^^^^^^^^^^^ ^ ^^^^^^^^^^^
  
-====== IKI:n toimintaa avustamassa on ollut ======+====== IKI:n toimintaa avustamassa ​ja auttamassa ​on ollut ======
  
 IKI:n verkkoyhteys ​ IKI:n verkkoyhteys ​
-  * Otaniemessä Espoossa [[https://​www.localnet.fi|Localnet.fi]:​n kautta.+  * Otaniemessä Espoossa [[https://​www.localnet.fi|Localnet.fi]]:n kautta 5/2020 alkaen. Aiemmin Otaniemen yhteys oli [[http://​www.bbnetworks.net/​|Euroopan Runkoverkkojen]] ​kautta.
   * Tampereella on [[http://​www.trex.fi/​|TREX Tampere region Exchange Oy]] kautta.   * Tampereella on [[http://​www.trex.fi/​|TREX Tampere region Exchange Oy]] kautta.
   * Vinkki: IPv6 toimii myös hyvin näillä tarjoajilla.   * Vinkki: IPv6 toimii myös hyvin näillä tarjoajilla.
Rivi 14: Rivi 14:
   * Spamhaus ZEN palvelu jota käytetään harmaalistauksen estolistana sekä spämmisuodatuksen domainlistana. Lisätietoja https://​www.spamhaus.org   * Spamhaus ZEN palvelu jota käytetään harmaalistauksen estolistana sekä spämmisuodatuksen domainlistana. Lisätietoja https://​www.spamhaus.org
   * Laitteet ja palvelimet: Noin kerran vuodessa-parissa IKI joutuu päivittämään palvelimiaan tai sijoittamaan johonkin muuhun laitteeseen jonkin verran rahaa. Monet palvelimista ja laitteista on hankittu http://​www.damicon.fi :sta   * Laitteet ja palvelimet: Noin kerran vuodessa-parissa IKI joutuu päivittämään palvelimiaan tai sijoittamaan johonkin muuhun laitteeseen jonkin verran rahaa. Monet palvelimista ja laitteista on hankittu http://​www.damicon.fi :sta
-    * Tekninen vinkki: SSD nopea, mutta patterivarmistetulla RAM-muistilla varustettu RAID-ohjain vielä paljon nopeampi kun tarvitaan persistenttejä transaktioita (kuten sähköpostiviestien välityksessä)+    * Tekninen vinkki: ​Päivitys 2021: m.2 ja u.2 SSD-levyt on kyllä tosi nopeita jo sellaisenaankin... Alkuperäinen:​ SATA SSD on nopea, mutta patterivarmistetulla RAM-muistilla varustettu RAID-ohjain vielä paljon nopeampi kun tarvitaan persistenttejä transaktioita (kuten sähköpostiviestien välityksessä)
   * MxToolBox https://​mxtoolbox.com/​blacklists.aspx palvelu on käytössä blacklistojen seurantaan. Tämä ilmoittaa automaattisesti iki-hallitukselle jos joku iki:n palvelimen IP-osoite joutuu tai poistuu joltakin blacklistalta.   * MxToolBox https://​mxtoolbox.com/​blacklists.aspx palvelu on käytössä blacklistojen seurantaan. Tämä ilmoittaa automaattisesti iki-hallitukselle jos joku iki:n palvelimen IP-osoite joutuu tai poistuu joltakin blacklistalta.
     * Vinkki: Tuolta palvelusta voit käsin kokeilla oman tai työpaikkasi postipalvelimesi tilanteen ilmaiseksi.     * Vinkki: Tuolta palvelusta voit käsin kokeilla oman tai työpaikkasi postipalvelimesi tilanteen ilmaiseksi.
yhdistys/yhteistyoetahot.txt · Viimeksi muutettu: 2021-06-16 08:13 / haa