Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:aliakset

Aliaksista

Haluan uuden aliaksen

Jäsenyyteen kuuluu kaksi aliasta. Jos et hakenut molempia liittyessäsi, on ensimmäinen lisäalias maksuton. Ylimääräisistä aliaksista peritään vuosikokouksen määräämä haittamaksu. Uusia aliaksia haetaan jäsenrekisterin ”Hae uusi ikiosoite”-toiminnolla. Muista täyttää Perustelut-kenttä.

Häälahja-alias

Jos nimesi on muuttunut, esim. naimisiinmenon johdosta saat nk. häälahjaperinteen mukaisesti uuden nimen mukaisen lisäaliaksen ilman maksua. Vaikka tätä kutsutaankin häälahjaksi, voidaan se myöntää nimen muuttuessa muistakin syistä. Muista täyttää lisäaliashakemuksen Perustelut-kenttä.

Häälahja-alias on kuitenkin hallituksen hyväksyttävä. Jos vaikkapa henkilö ottaa tavakseen muutella nimeään usein, ei joka muutoksesta todennäköisesti anneta uutta aliasta.

Haluan luopua vanhasta aliaksesta

Ikin koko idea on siinä, että kun tietty osoite on kerran annettu sinulle, se on sinun ikuisesti.

Jos alias on otettu käyttöön eli haettu, hyväksytty ja tarpeen vaatiessa maksettu, ei siitä voi luopua. Se on sinun, lopullisesti. Voit halutessasi muuttaa aliaksen tilaa niin, ettei siihen lähetettyä postia enää välitetä sinulle, mutta et voi vapauttaa sitä esimerkiksi muille haettavaksi.

Jos aliasta ei vielä ole otettu käyttöön

Jos aliashakemuksesi on vielä siinä tilasa, että poistaminen onnistuu, voit poistaa sen itse jäsenrekisteristä.

Haluan vaihtaa aliastani

Et voi vaihtaa käyttöönotettua aliasta, voit vain hakea uuden aliaksen. Halutessasi voit määritellä, että vanhaan osoitteeseen lähetettyä postia ei enää välitetä sinulle.

Toisella jäsenellä oleva alias kuuluisi minulle, koska se on firman/maatilan/bändin nimi ja on nykyään minun

Aliakset viittaavat aina henkilöön, ei koskaan esimerkiksi myytävään omaisuuteen. Siksi toiselle henkilölle myönnettyä aliasta ei voi vaatia itselleen.

Eroaminen

Iki ei peri vuosimaksua jäseniltään. Ikiosoitteet voi halutessaan kytkeä pois käytöstä. Ikin postituslistoilta voi erota. Ja silti Ikin jäsenyys voi jäädä voimaan. Muutto ulkomaille, kansalaisuuden vaihtaminen jne eivät myöskään pakota sinua eroamaan.

Jos kuitenkin haluat jostain syystä erota Ikistä, lähesty hallitusta sähköpostitse. Mielellämme kuulisimme myös perustelut eroamiselle.

Eronneiden ja kuolleiden jäsenten aliakset

Periaatteessa hallitus voi ottaa tällä tavoin vapautuneet aliakset uudelleen käyttöön, jos ne ovat olleet riittävän pitkään välillä pois käytöstä. Vuoteen 2010 mennessä näin ei ole kertaakaan toimittu.

faq/aliakset.txt · Viimeksi muutettu: 2010-06-02 07:02 / vesa