Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:eihenkilokohtainenalias

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

faq:eihenkilokohtainenalias [2010-03-09 14:34]
kivinen created
faq:eihenkilokohtainenalias [2018-08-08 14:07] (nykyinen)
haa [Vaihtoehtoja pysyvälle osoitteelle muille kuin yksityishenkilöille]
Rivi 1: Rivi 1:
-====== ​Ei-henkilökohtainen iki-osoite (alias) ei kelpaa ​======+====== ​Iki-osoitteet ovat henkilökohtaisia ​======
  
-//Hain iki-osoitetta yhdistykselle,​ bändille, tms. Miksi se ei kelvannut?//​+//Hain iki-osoitetta yhdistykselle,​ bändille, perheelle, tai usealle henkilölle, tms. Miksi se ei kelvannut?//​
  
-IKI:n periaatteena on, että ikiosoite on aina henkilökohtainen ja viittaa jäseneen yksityishenkilönä,​ eli on selkeästi yksityisen henkilön sähköinen identiteetti. Tämän vuoksi säännöissäkin on sallittu vain henkilöjäsenet,​ ei yhdistyksiä,​ yrityksiä tai järjestöjä.+===== Periaatteet ===== 
 + 
 +IKI:n periaatteena on, että ikiosoite on aina henkilökohtainen ja viittaa ​yhteen ​jäseneen yksityishenkilönä,​ eli on selkeästi ​yhden yksityisen henkilön sähköinen identiteetti. Tämän vuoksi säännöissäkin on sallittu vain henkilöjäsenet,​ ei yhdistyksiä,​ yrityksiä tai järjestöjä.
  
 IKI:n toimintaideaan kuuluu kiinteänä osana se, että IKI-osoitteella verkossa esiinnyttäessä esiinnytään yksityishenkilöinä. IKI:n toimintaideaan kuuluu kiinteänä osana se, että IKI-osoitteella verkossa esiinnyttäessä esiinnytään yksityishenkilöinä.
  
-Emme voi siis hyväksyä jäseniksi muita kuin yksityishenkilöitä ​tai sellaisia ikiosoitteita jotka viittaavat muuhun kuin yksityishenkilöön.+Emme voi siis hyväksyä jäseniksi muita kuin yksityishenkilöitä ​ja kelpuuttaa ​sellaisia ikiosoitteita jotka viittaavat muuhun kuin yksityishenkilöön. ​
  
-Oman yhteisönnimi.fi ​-domainin rekisteröinti on pienellekin järjestölle,​ yritykselle tai yhdistykselle pitkällä tähtäimellä paras ratkaisu eikä ole edes kovin kallis ratkaisu. Käytännössä domainin hankkimiseksi kannattaa ottaa yhteyttä omaan internet-palvelujen tarjoajaan. Jos kyseessä on taho joka ei voi hakea .fi -domainia, voi myös käyttää esimerkiksi .org .net tai .com -domainia.+IKI-osoitetta ei myöskään siirretä jollekin toiselle henkilölle tietosuojan vuoksi: IKI-osoitteella lähetetty henkilölle tarkoitettu posti ei saa koskaan mennä jollekin toiselle henkilölleTämän vuoksi ikiosoitteen ja ohjauksen pitää viitata vain yhteen yksityishenkilöön.
  
-Oma domainnimi antaa teknisesti samat pysyvyys- ​ja siirrettävyysedut kuin ikiosoite yksityishenkilöille ja se on selvästi yhteisön oma ja sen varaan on hyvä rakentaa järjestön selkeä sähköinen identiteetti.+Jos emme voi olla varmoja tästä helposti, niin laitamme kyseisen aliaksen odottamaan selvitystä hallituksen kokouksessa ​ja lähetämme [[faq:​aliaskysymys|vakiotekstillä]] varustetun sähköpostin ko. asiasta jäsenelle.
  
 IKI ei ole myöskään anonyymipalvelu,​ eli osoite minne posti menee (= ikiosoitteen haltija) on suhteellisen helposti selvitettävissä verkkoteknisesti,​ vaikka osoite ei näkyisikään IKI:n listoilla. Jos joku menee iki-osoitteella www-sivulle,​ hän näkee myös suoraan selaimessaan sivujen todellisen sijainnin. IKI ei ole myöskään anonyymipalvelu,​ eli osoite minne posti menee (= ikiosoitteen haltija) on suhteellisen helposti selvitettävissä verkkoteknisesti,​ vaikka osoite ei näkyisikään IKI:n listoilla. Jos joku menee iki-osoitteella www-sivulle,​ hän näkee myös suoraan selaimessaan sivujen todellisen sijainnin.
  
-IKI-osoitetta ei myöskään siirretä jollekin toiselle henkilölle tietosuojan vuoksi: IKI-osoitteella lähetetty henkilölle tarkoitettu posti ei saa koskaan mennä jollekin toiselle henkilölle.+===== Vaihtoehtoja pysyväksi osoitteeksi järjestöille,​ bändeille, yms ===== 
 + 
 +Oman yhteisönnimi.fi ​-domainin rekisteröinti on pienellekin järjestölle,​ yritykselle,​ perheelle tai yhdistykselle pitkällä tähtäimellä paras ratkaisu eikä ole edes kovin kallis ratkaisu. Käytännössä domainin hankkimiseksi kannattaa ottaa yhteyttä omaan internet-palvelujen tarjoajaan. Voi myös käyttää halutessaan ​ esimerkiksi .org .net tai .com tai muita domaineja. 
 + 
 +Oma domainnimi antaa teknisesti samat pysyvyys- ja siirrettävyysedut kuin ikiosoite yksityishenkilöille ja se on selvästi yhteisön oma ja sen varaan on hyvä rakentaa järjestön selkeä sähköinen identiteetti.
  
-Joillakin internet-palvelun tarjoajilla on edullisia kokonaispaketteja yhdistyksille ja kansalaisjärjestöille,​ voisitte katsoa esim. Katto-Meny:​n (www.kaapeli.fi) erityisesti kansalaisjärjestöille suuntaamia paketteja. Kaupallinen tunnus useimmilta internet-toimittajalta www-sivutiloineen maksaa vain noin 50mk/kk nykyään.+Joillakin internet-palvelun tarjoajilla on edullisia kokonaispaketteja yhdistyksille ja kansalaisjärjestöille,​ voisitte katsoa esim. Katto-Meny:​n (www.kaapeli.fi) erityisesti kansalaisjärjestöille suuntaamia paketteja. Kaupallinen tunnus useimmilta internet-toimittajalta www-sivutiloineen maksaa vain noin 9€/kk nykyään.
  
-Kannattaa muistaa, että IKI ei tarjoa itse tilaa sähköpostilaatikolle tai www-sivuille,​ vain osoitteen, joten teillä pitää joka tapauksessa olla jostain hankittuna ​ko. perusinternetpalvelut eli postilaatikko ​ja tilaa www-sivuille.+Kannattaa muistaa, että IKI ei tarjoa itse tilaa sähköpostilaatikolle tai www-sivuille,​ vain osoitteen, joten teillä pitää joka tapauksessa olla jostain hankittuna perusinternetpalvelut eli sähköpostilaatikko ​ja tilaa www-sivuille.
  
faq/eihenkilokohtainenalias.1268145299.txt · Viimeksi muutettu: 2010-03-09 14:34 / kivinen