Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:huijausviestejaikinnimissa

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

faq:huijausviestejaikinnimissa [2018-10-02 07:33]
haa
faq:huijausviestejaikinnimissa [2018-11-02 12:10] (nykyinen)
haa Sainpa juuri itse haveibenpwned ilmoituksen uudesta, olin näköjään tilannut, joten maininta siitä toiminnosta, on kätevä...
Rivi 21: Rivi 21:
 ===== Huijausviestit missä on mainittu salasana ===== ===== Huijausviestit missä on mainittu salasana =====
  
-Huijauksia missä mainitaan sinulla ehkä aiemmin jossain ollut salasana on myös liikkeellä. Salasanat ja sähköpostiosoitteet ovat peräisin jonkin www-saitin tietovuodosta eikä huijarilla ole sen enempää tietoa sinusta.+Huijauksia missä mainitaan sinulla ehkä aiemmin jossain ollut salasana on myös liikkeellä. Salasanat ja sähköpostiosoitteet ovat peräisin jonkin www-saitin tietovuodosta eikä huijarilla ole sen enempää tietoa sinusta. Jos viestissä mainittu salasana on IKI-salasanasi,​ vaihda se heti osoitteessa https://​admin.iki.fi/​. Älä käytä samaa salasanaa useassa palvelussa.
  
-Palvelu https://​haveibeenpwned.com/​ kertoo onko sinun sähköpostiosoitteesi löytynyt jostain tiedossa olevasta tietovuodosta. Joissakin palveluissa on ollut 50-100+ miljoonan käyttäjän tietovuotoja,​ joten hyvin monien tiedot löytyvät huijareiden listoilta.+Palvelu https://​haveibeenpwned.com/​ kertoo onko sinun sähköpostiosoitteesi löytynyt jostain tiedossa olevasta tietovuodosta. Joissakin palveluissa on ollut 50-100+ miljoonan käyttäjän tietovuotoja,​ joten hyvin monien tiedot löytyvät huijareiden listoilta. Palvelusta voi myös pyytää ilmoituksen jos oma osoite on mukana jossain uudessa tietovuodossa (valitse "​Notify me" toiminto).
  
-Tämän vuoksi kannattaa käyttää joka palvelussa eri salasanaa vaikka se onkin hankalaa. Nykyisin kannattaa käyttää jotain salasanaohjelmistoa,​ jolla voi luoda täysin satunnaiset ja yksilölliset salasanat jokaiselle eri sivustolle. Esimerkiksi Chrome tai Safari selain osaa tämän suoraan ja muilla selaimilla voi käyttää vaikka 1Password tai LastPass -lisäosia.+Tämän vuoksi kannattaa käyttää joka palvelussa eri salasanaa vaikka se onkin hankalaa. Nykyisin kannattaa käyttää jotain salasanaohjelmistoa,​ jolla voi luoda täysin satunnaiset ja yksilölliset salasanat jokaiselle eri sivustolle. Esimerkiksi Chrome tai Safari selain osaa tämän suoraan ja muilla selaimilla voi käyttää vaikka 1Password tai LastPass -lisäosia. Internet-hakkeri ei myöskään pääse käsiksi vaikkapa vain paperille kirjoitettuihin eri palvelikohtaisiin salasanoihin.
  
 :!: HUIJAUSVIESTI älä klikkaa tällaisten linkkejä :!: :!: HUIJAUSVIESTI älä klikkaa tällaisten linkkejä :!:
Rivi 34: Rivi 34:
  
 [yritetään pelottaa käyttäjää mainitsemalla jossain joskus käytössä ollut salasana] [yritetään pelottaa käyttäjää mainitsemalla jossain joskus käytössä ollut salasana]
-Isn't '​[salasana poistettu]' ​ +Isn't '​[salasana poistettu]'​ is your password? ​
-is your password? ​+
  
 [uhkailutekstiä millä yritetään pelotella] [uhkailutekstiä millä yritetään pelotella]
faq/huijausviestejaikinnimissa.1538465635.txt · Viimeksi muutettu: 2018-10-02 07:33 / haa