Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:skype-spf

Tämä on vanha versio dokumentista!


Iki Skype ja SPF

Skype on microsoftin palvelu ja tämän takia käyttää microsoftin salasanan palautuspalvelua. Microsoft taas on yksi SPF:ää käyttäviä tahoja, joten he julkistavat hyvin tiukat SPF määritykset, jotka kieltävät näiden sähköpostien kiertämisen minkään muun koneen kautta. Eli jos olet määritellyt salasana palautusosoitteeksi skypeen (tai microsoftin palveluihin yleenskin) iki-osoitteen, on mahdollista että viesti ei tule perille jos se taho minne sähköpostisi ohjaat uskoo microsoftin julkaisemia SPF-tietueita.

Yleisin ongelma tulee siinä jos olet määritellyt skypeen iki-osoitteesi ja iki:stä postisi lähetetään eteenpäin gmail:iin. Gmail uskoo microsoftin SPF-tietueita ja hylkää sähköpostin eikä koskaan välitä sitä eteenpäin.

Asian korjaamiseksi voit joko vaihtaa skypeen suoraan gmail-osoitteen tai sitten voit vaihtaa sähköpostipalvelusi sellaiseen paikkaan joka ei välitä SPF:stä.

Mikäli ongelma on jo esillä ja et voi vaihtaa skypen sähköpostiosoitetta, koska sitä varten pitää saada tuollainen palautus sähköposti niin voit käyttää verkosta löytyviä väliaikaisia sähköpostiosoitteita hetkellisesti niin että saat palautuspostit itsellesi.

Noiden palvelujen tietoturvasta ei ole välttämättä tietoa, joten kannattaa mielummin käyttää jotain tunnettua palvelua jos vain mahdollista. Lisäksi kun olet saanut salasanan vaihdettua ja sähköpostiosoitteen käännettyä niin kannattaa sen jälkeen vielä kerran vaihtaa erikseen salasana niin että se ei vain mitenkään ole jäänyt noihin väliaikaispalvelujen tiedostoihin. Tämä tietysti sen jälkeen kun olet ensin poistanut nuo väliaikaisosoitteet iki:n asetuksista.

Ongelmaa hankaloittaa se että iki:n jäsenrekisterintiedot päivitetään voimaan vain tasatunnein ja osa noista osoitteista on voimassa esim vain 10 minuuttia (esim 10minutemail.com).

Eli toimi seuraavasti:

  1. Mene vähän ennen tasatuntia ja hae väliaikainen osoite
  2. Muuta ennen tasatuntia iki:n jäsenrekisterin asetuksia niin että siellä on sekä normaali edelleenohjausosoitteesi että tämä väliaikainen osoite pilkulla erotettuna. Nyt sinulle tulevat sähköpostit menevät molempiin osoitteisiin.
  3. Huolehdi että väliaikainen osoite pysyy voimassa ja noin viittä yli tasan voit laittaa testiviestin iki-osoitteeseesi ja katsoa että se tulee sinne väliaikaiseen palveluun, eli että muutos on tullut voimaan.
  4. Tilaa nyt se palvelun palautuslinkki tms palvelusta ja pidä huolta että väliaikainen osoite pysyy voimassa kunnes linkki on tullut.
  5. Toimi linkin ohjeiden mukaisesti.
  6. Poista väliaikaisosoite iki:n jäsenrekisteristä ja pidä se voimassa vielä seuravaan tasatuntiin niin että se toimii vielä siihen asti kunnes jäsenrekisterin tiedot on taas päivietty.

Huomaa, että tämä pitää tehdä vain jos et saa noita palautusposteja normaaliin sähköpostiisi. Voit myös kokeilla laittaa tuonne pilkulla erotettuna muitakin osoitteita ja testat toimivatko ne eritavalla kuin gmail.

faq/skype-spf.1493122584.txt · Viimeksi muutettu: 2017-04-25 12:16 / kivinen