Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:smtp

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
faq:smtp [2020-06-06 15:04]
petri.koistinen
faq:smtp [2020-07-30 13:45] (nykyinen)
haa [Palvelun käyttöönotto - aloita tästä]
Rivi 8: Rivi 8:
 Tavallisesti kun lähetät sähköpostia,​ ohjelmasi lähettää viestin oman internet-yhteytesi kautta käyttäen siellä olevaa sähköpostin lähetyspalvelua,​ eli lähettämäsi viesti ei kierrä IKI:n kautta. Tällöin voi useimmiten määritellä näkyväksi From-osoitteeksi oman IKI-osoitteen. Joskus omasta sähköpostipalvelusta ei voi kuitenkaan lähettää viestejä From: iki.fi -osoitteella. Tavallisesti kun lähetät sähköpostia,​ ohjelmasi lähettää viestin oman internet-yhteytesi kautta käyttäen siellä olevaa sähköpostin lähetyspalvelua,​ eli lähettämäsi viesti ei kierrä IKI:n kautta. Tällöin voi useimmiten määritellä näkyväksi From-osoitteeksi oman IKI-osoitteen. Joskus omasta sähköpostipalvelusta ei voi kuitenkaan lähettää viestejä From: iki.fi -osoitteella.
  
-Lähtevät viestit voi asettaa ​kulkeamaan ​IKI:n oman sähköpostipalvelimen kautta, vaihtoehtona sille, että ne lähetetään oman internet-palveluntarjoajan ​järjestelmien ​kautta.+Lähtevät viestit voi asettaa ​kulkemaan ​IKI:n oman sähköpostipalvelimen kautta, vaihtoehtona sille, että viesti ​lähetetään oman internet-palveluntarjoajan ​järjestelmän ​kautta.
  
 ===== Miten IKI:n oma sähköpostin lähetyspalvelu toimii ===== ===== Miten IKI:n oma sähköpostin lähetyspalvelu toimii =====
Rivi 16: Rivi 16:
 Lähetyspalvelussa on mukana roskaposti- ja virustarkistus. Viestin lähetys ei onnistu, jos viesti näyttää roskapostilta tai sisältää viruksen. Saat asiasta virheilmoituksen heti viestin lähetysvaiheessa. Näin pyrimme estämään palvelun väärinkäytön. Lähetyspalvelussa on mukana roskaposti- ja virustarkistus. Viestin lähetys ei onnistu, jos viesti näyttää roskapostilta tai sisältää viruksen. Saat asiasta virheilmoituksen heti viestin lähetysvaiheessa. Näin pyrimme estämään palvelun väärinkäytön.
  
-===== Palvelun käyttöönotto =====+===== Palvelun käyttöönotto ​- aloita tästä ​=====
    
-  - Hae palvelusalasana+  - :!: **Aseta SMTP-palvelun ​palvelusalasana ​— SMTP yhteys käyttää turvallisuussyistä erillistä palvelusalasanaa,​ ei iki-jäsenrekisterin varsinaista salasanaa.** Palvelusalasanan voit asettaa näin:
     - Kirjaudu jäsenrekisteriin:​ https://​admin.iki.fi     - Kirjaudu jäsenrekisteriin:​ https://​admin.iki.fi
     - Valitse yläriviltä "​Vaihda salasana"​     - Valitse yläriviltä "​Vaihda salasana"​
-    - Kohdasta "Auth SMTP-palvelusalasana":​ valitse "Luo ja talleta uusi salasana"​ +    - Kohdasta "Auth SMTP-palvelusalasana":​ valitse "Luo ja talleta uusi salasana" ​tai "​Näytä salasana"​ jos se on jo asetettu aiemmin 
-      ​Jäsenrekisteri luo turvallisen pitkän salasanan. Salasanaa ei voi itse asettaa. +      ​Jäsenrekisteri luo turvallisen pitkän salasanan. Salasanaa ei voi itse asettaa. 
-    - Kopioi ​salasana ​turvaan salasanojen hallintaohjelmaasi. +    - Kopioi ​palvelusalasana ​turvaan salasanojen hallintaohjelmaasi. 
-  - **Odota.** ​Asetusten käyttöönottaminen kestää noin tunnin.+  - **Odota.** ​Muutetut iki-asetukset otetaan käyttöön ​tunnin ​välein. Jatka kun kello on 15 minuuttia yli seuraavan tasatunnin.
   - Aseta sähköpostiohjelmaasi "​Sähköpostin lähetyspalvelin"​ seuraavien ohjeiden mukaan   - Aseta sähköpostiohjelmaasi "​Sähköpostin lähetyspalvelin"​ seuraavien ohjeiden mukaan
   - Kokeile lähettää viesti kaverillesi tai omaan osoitteeseesi sähköpostiohjelmastasi,​ jotta näet toimiiko viestin lähetys   - Kokeile lähettää viesti kaverillesi tai omaan osoitteeseesi sähköpostiohjelmastasi,​ jotta näet toimiiko viestin lähetys
Rivi 30: Rivi 30:
     * Jos saat virheilmoituksen,​ toimi virheilmoituksen tietojen mukaan ja korjaa asetuksia ​     * Jos saat virheilmoituksen,​ toimi virheilmoituksen tietojen mukaan ja korjaa asetuksia ​
  
 +Miksi sähköpostin lähetys käyttää erillistä palvelukohtaista "​palvelusalasanaa"​ joka pitää asettaa "​hankalasti"​ erikseen iki-jäsenrekisterissä?​ Yleensä sähköpostisalasanat tallennetaan sähköpostiohjelmiin eri laitteissa. Haluamme suojella iki-jäsenrekisterin varsinaista salasanaa jolla voi muokata jäsenen tietoja. Näin ohjelmiin ja laitteisiin tallennetulla palvelukohtaisella palvelusalasanalla ei voi tehdä mitään muuta, mikä tarjoaa parempaa tietoturvaa.
 ===== Asetuksia eri sähköpostiohjelmiin ja laitteisiin ===== ===== Asetuksia eri sähköpostiohjelmiin ja laitteisiin =====
  
Rivi 56: Rivi 57:
  
 {{:​faq:​gmail-auth.png?​400|}} {{:​faq:​gmail-auth.png?​400|}}
 +
 +Googlen oma ohje löytyy sivulta https://​support.google.com/​mail/​answer/​22370
  
 ==== Outlook ==== ==== Outlook ====
Rivi 385: Rivi 388:
  
 FIXME Lisää muun ohjelman tai palvelun tiedot tänne. FIXME Lisää muun ohjelman tai palvelun tiedot tänne.
 +
 +<​code>​
 +**Pegasus Mail**
 +Pegasus Mail 4.7x
 +Server port 465
 +Via Direct SSL
 +Login to the SMTP server using the following details
 +Muista luoda SMTP AUTH salasana (ja huomioi myös että username on joku iki alias) .
 +Edited: Eskimo (Bäckgren Peter, 2020.07.29)
 +</​code>​
 +{{:​faq:​pegasus_mail_iki_fi_asetukset.jpg?​400|}}
  
 Kiitokset kaikille jotka ovat auttaneet tämän sivun parantamisessa ja käyttämänsä sähköpostiohjelman oheiden lisäämisessä. Kiitokset kaikille jotka ovat auttaneet tämän sivun parantamisessa ja käyttämänsä sähköpostiohjelman oheiden lisäämisessä.
 +
 +
  
 ===== Teknisiä ohjeita ja lisätietoja ===== ===== Teknisiä ohjeita ja lisätietoja =====
faq/smtp.1591455892.txt.gz · Viimeksi muutettu: 2020-06-06 15:04 / petri.koistinen