Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:spamassassin

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
faq:spamassassin [2010-03-09 15:12]
kivinen
faq:spamassassin [2020-04-11 21:25] (nykyinen)
petri.koistinen Puhutaan merkinnästä,.
Rivi 1: Rivi 1:
-====== Sisältöpohjainen ​roskapostisuodatus ​======+====== Sisältöpohjainen ​roskapostimerkintä ​======
  
-//Iki tarjoaa peruskäyttäjille roskapostin ​suodatusta ​myös viestien sisällön perusteella.//​+//Iki tarjoaa peruskäyttäjille roskapostin ​merkintää ​myös viestien sisällön perusteella.//​
  
-IKI tarjoaa peruskäyttäjilleen roskapostin ​suodatusta. Jos sinulla on mahdollisuus tehdä suodatusta omassa koneessasi, suosittelemme tällöin oman järjestelyn käyttämistä iki:n suodatuksen ​sijaan.+IKI tarjoaa peruskäyttäjilleen roskapostin ​merkintää. Jos sinulla on mahdollisuus tehdä suodatusta omassa koneessasi, suosittelemme tällöin oman järjestelyn käyttämistä iki:n merkinnän ​sijaan.
  
-Lisätietoja IKI:ssä kaikelle postille käytössä olevista ​suodatuksista ​löytyy [[faq:​grossdharmaalistaus|IKI-suodatus]]-sivulta.+Lisätietoja IKI:ssä kaikelle postille käytössä olevista ​merkinnästä ​löytyy [[faq:​grossdharmaalistaus|IKI-suodatus]]-sivulta.
  
-**AJATTELE ENSIN!** Muista että automaattinen roskapostin ​suodatus ​ei koskaan ole kovin täydellinen,​ vaan tekee joskus virheitä -- roskapostiviestiä ei huomata tai oikeaa viestiä luullaan roskapostiksi. Jos käytät ​suodatusta, kannattaa roskapostiviestit siirtää "​roskaposti"​-kansioon mistä voit esim. pari kertaa viikossa katsoa onko sinne vahingossa tullut oikeita viestejä.+**AJATTELE ENSIN!** Muista että automaattinen roskapostin ​merkintä ​ei koskaan ole kovin täydellinen,​ vaan tekee joskus virheitä -- roskapostiviestiä ei huomata tai oikeaa viestiä luullaan roskapostiksi. Jos käytät ​merkintää, kannattaa roskapostiviestit siirtää "​roskaposti"​-kansioon mistä voit esim. pari kertaa viikossa katsoa onko sinne vahingossa tullut oikeita viestejä.
  
-Suodatuksen ​voi itse valita kunkin ikiosoitteesi kohdalla erikseen www-jäsenrekisterissä seuraavista vaihtoehdoista:​+Merkinnän ​voi itse valita kunkin ikiosoitteesi kohdalla erikseen www-jäsenrekisterissä seuraavista vaihtoehdoista:​
  
   Ok, ikiosoite on toiminnassa   Ok, ikiosoite on toiminnassa
Rivi 28: Rivi 28:
 Jäsenrekisterissä tehdyt muutokset tulevat voimaan kerran tunnissa. Jäsenrekisterissä tehdyt muutokset tulevat voimaan kerran tunnissa.
  
-Voit omassa sähköpostiohjelmassasi ​suodattaa ​viestejä perustuen vaikkapa header- ja subject-tiedoissa oleviin roskapostipisteisiin. Voit itse päättää esimerkiksi kuinka monta "​spämmipistettä"​ saaneet viestit ovat mielestäsi spämmiä. Tarkempia ohjeita löytyy sivulta [[faq:​viestienlajittelu|viestien lajittelu sähköpostiohjelmassa]].+Voit omassa sähköpostiohjelmassasi ​järjestellä ​viestejä perustuen vaikkapa header- ja subject-tiedoissa oleviin roskapostipisteisiin. Voit itse päättää esimerkiksi kuinka monta "​spämmipistettä"​ saaneet viestit ovat mielestäsi spämmiä. Tarkempia ohjeita löytyy sivulta [[faq:​viestienlajittelu|viestien lajittelu sähköpostiohjelmassa]].
  
-IKI välittää joka tapauksessa kaikki viestit perille postilaatikkoosi. IKI ei aio tuhota roskapostisuodattimessa viestejä koska vääriä positiivisia (eli oikeita viestejä jotka roskapostisuodatin ​luulee roskapostiksi virheellisesti) kuitenkin tapahtuu suuren jäsenmäärän kanssa liian usein.+IKI välittää joka tapauksessa kaikki viestit perille postilaatikkoosi. IKI ei aio tuhota roskapostisuodattimessa viestejä koska vääriä positiivisia (eli oikeita viestejä jotka roskapostimerkitsin ​luulee roskapostiksi virheellisesti) kuitenkin tapahtuu suuren jäsenmäärän kanssa liian usein.
  
-Voit myös käyttää halutessasi eri yhteyksissä ikiosoitettasi muodossa osoite@silppuri.iki.fi jolloin viestit kulkevat ​roskapostisuodatuksen ​kautta riippumatta jäsenrekisterin asetuksista. Tämä on kätevä ominaisuus jos annat esim. osoitteesi www-sivulle tai käytät sitä uutisryhmissä tms.+Voit myös käyttää halutessasi eri yhteyksissä ikiosoitettasi muodossa osoite@silppuri.iki.fi jolloin viestit kulkevat ​roskapostimerkinnän ​kautta riippumatta jäsenrekisterin asetuksista. Tämä on kätevä ominaisuus jos annat esim. osoitteesi www-sivulle tai käytät sitä uutisryhmissä tms.
  
-Jos haluat osallistua tarkemmin IKI:n roskapostisuodatuksen ​kehittämiseen,​ liity iki-roskaposti -sähköpostilistalle (ohjeet löytyy [[http://​listat.iki.fi/​|IKI:​n sähköpostilistapalvelimelta]]).+Jos haluat osallistua tarkemmin IKI:n roskapostimerkinnän ​kehittämiseen,​ liity iki-roskaposti -sähköpostilistalle (ohjeet löytyy [[http://​listat.iki.fi/​|IKI:​n sähköpostilistapalvelimelta]]).
  
 Lisää itse roskapostiongelmasta löydät muun muassa FAQ-sivuilta [[faq:​mitaonspamm|Mitä roskaposti on ja mitä voin tehdä sille?]] sekä [[http://​www.iki.fi/​iki/​roskaposti.html|IKI:​n roskapostipolitiikasta]]. Lisää itse roskapostiongelmasta löydät muun muassa FAQ-sivuilta [[faq:​mitaonspamm|Mitä roskaposti on ja mitä voin tehdä sille?]] sekä [[http://​www.iki.fi/​iki/​roskaposti.html|IKI:​n roskapostipolitiikasta]].
Rivi 42: Rivi 42:
 ===== Tekniikkaa ===== ===== Tekniikkaa =====
  
-Tällä hetkellä IKI:n roskapostisuodatus ​perustuu [[http://​www.spamassassin.org/​|SpamAssassin]]-ohjelmaan joka on todettu varsin toimivaksi. SpamAssassinin perusidea on yhdistää monta erilaista spämmitestiä joiden perusteella viestien "​spämmimäisyyttä"​ yritetään arpoa.+Tällä hetkellä IKI:n roskapostimerkintä ​perustuu [[http://​www.spamassassin.org/​|SpamAssassin]]-ohjelmaan joka on todettu varsin toimivaksi. SpamAssassinin perusidea on yhdistää monta erilaista spämmitestiä joiden perusteella viestien "​spämmimäisyyttä"​ yritetään arpoa.
  
-IKI saattaa muuttaa ​roskapostisuodatuksen ​teknistä toteutusta tai käytössä olevaa ​suodatusohjelmaa ​tarpeen mukaan. ​Roskapostisuodatus ​saattaa myös ajoittain olla pois päältä esim. huollon tai päivityksen vuoksi. ​Roskapostisuodatus ​tapahtuu erillisellä palvelimella,​ ruuhkatilanteissa viestien kulku saattaa hidastua.+IKI saattaa muuttaa ​roskapostimerkinnän ​teknistä toteutusta tai käytössä olevaa ​merkintäohjelmaa ​tarpeen mukaan. ​Roskapostimerkintä ​saattaa myös ajoittain olla pois päältä esim. huollon tai päivityksen vuoksi. ​Roskapostimerkintä ​tapahtuu erillisellä palvelimella,​ ruuhkatilanteissa viestien kulku saattaa hidastua.
  
faq/spamassassin.txt · Viimeksi muutettu: 2020-04-11 21:25 / petri.koistinen