Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:wwwposti

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revisionEdellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
faq:wwwposti [2020-12-17 03:56] – [Tarkemmat tiedot] haafaq:wwwposti [2021-11-19 08:18] (nykyinen) – [Viestin tallentaminen ja kopiointi varapostilaatikosta omaan sähköpostiohjelmaan] haa
Rivi 7: Rivi 7:
 ===== Miten otan palvelun käyttöön ===== ===== Miten otan palvelun käyttöön =====
  
-Kyseinen palvelu ei ole oletuksena käytössä, vaan se pitää erikseen ottaa käyttöön. Tämä tapahtuu vmenemällä iki:n [[https://admin.iki.fi/|jäsenrekisteriin]] ja valitsemalla yläreunan valikosta **Www posti**. +Kyseinen palvelu ei ole oletuksena käytössä, vaan se pitää erikseen ottaa käyttöön. Tämä tapahtuu menemällä iki:n [[https://admin.iki.fi/|jäsenrekisteriin]] ja valitsemalla yläreunan valikosta **Www posti**. 
  
 Jos Www posti on jo sinulla käytössä niin voit kirjautua sinne sisään suoraan painamalla Www posti sivulla olevaa "**Kirjaudu www postiin**" nappia.  Jos Www posti on jo sinulla käytössä niin voit kirjautua sinne sisään suoraan painamalla Www posti sivulla olevaa "**Kirjaudu www postiin**" nappia. 
Rivi 23: Rivi 23:
 Voit myös ottaa Www posti-palvelusalasanan talteen **Vaihda salasana** sivulta ja kirjautua suoraan sisään [[https://laatikko.iki.fi/|laatikko.iki.fi]] palveluun. Voit myös ottaa Www posti-palvelusalasanan talteen **Vaihda salasana** sivulta ja kirjautua suoraan sisään [[https://laatikko.iki.fi/|laatikko.iki.fi]] palveluun.
  
-===== Miten iki www-posti varapostilaatikko toimii? =====+===== Miten iki www posti -varapostilaatikko toimii? =====
  
-IKI:llä on mahdollisuus edelleenohjata postit normaalien postien edelleenohjausten lisäksi IKI:n omaan www postilaatikkoon. Kyseinen postilaatikko ei tarjoa mitään muuta kuin väliaikaisen viestien talletuksen, sieltä ei voi lähettää postia, sieltä ei voi poistaa tai edelleenlähettää viestejä jne. Kyseessä on palvelu jonka tarkoituksena on mahdollistaa se että jäsen voi käydä itse tarkistamassa että onko joku hänelle tullut posti jäänyt jostain syystä matkan varrelle. +IKI:llä on mahdollisuus edelleenohjata postit normaalien postien edelleenohjausten lisäksi IKI:n omaan www-selaimella käytettävään postilaatikkoon.  
 + 
 +Kyseinen postilaatikko ei tarjoa mitään muuta kuin väliaikaisen viestien talletuksen, sieltä ei voi lähettää postia, sieltä ei voi poistaa tai edelleenlähettää viestejä jne. Kyseessä on palvelu jonka tarkoituksena on mahdollistaa se että jäsen voi käydä itse tarkistamassa että onko joku hänelle tullut posti jäänyt jostain syystä matkan varrelle. 
  
 Palveluun menevät kaikki viestit [[grossdharmaalistaus|harmaalistauksen]] jälkeen eli ennen mahdollista [[spamassassin|roskapostimerkintää]] ja ennen kuin viesti lähtee eteenpäin varsinaiseen sähköpostiosoitteeseen.  Palveluun menevät kaikki viestit [[grossdharmaalistaus|harmaalistauksen]] jälkeen eli ennen mahdollista [[spamassassin|roskapostimerkintää]] ja ennen kuin viesti lähtee eteenpäin varsinaiseen sähköpostiosoitteeseen. 
Rivi 31: Rivi 33:
 Viestit palvelussa säilyvät viikon ja kyseisen palvelu voidaan ottaa koska tahansa pois käytöstä tai sen asetuksia muuttaa ilman ennakkovaroitusta (esim kyseistä palvelua ei ole kahdennettu, joten jos kyseinen kone hajoaa, niin palvelu putoaa heti pois käytöstä).  Viestit palvelussa säilyvät viikon ja kyseisen palvelu voidaan ottaa koska tahansa pois käytöstä tai sen asetuksia muuttaa ilman ennakkovaroitusta (esim kyseistä palvelua ei ole kahdennettu, joten jos kyseinen kone hajoaa, niin palvelu putoaa heti pois käytöstä). 
  
-Huomaa että palvelun käyttöönotto tarkoittaa että sähköposteistasi menee kopio kyseiseen palveluun ja ne ovat siellä tallessa viikon ajan. Tämä tarkoittaa että vaikka kyseisen koneen tietoturvasta pyritään pitämään mahdollisimman hyvää huolta, on kuitenkin mahdollista että joku onnistuu murtautumaan koneeseen ja pystyy silloin lukemaan sähköpostejasi viikon ajalta. +Huomaa että palvelun käyttöönotto tarkoittaa että sähköposteistasi menee kopio kyseiseen palvelimeen ja ne ovat siellä tallessa viikon ajan. Tämä tarkoittaa että vaikka kyseisen koneen tietoturvasta pyritään pitämään mahdollisimman hyvää huolta, on kuitenkin mahdollista että joku onnistuu murtautumaan koneeseen ja pystyy silloin lukemaan sähköpostejasi viikon ajalta.  
 + 
 +==== Viestin tallentaminen ja siirtäminen omaan sähköpostiohjelmaan ==== 
 + 
 +Voit tallettaa viestin iki-postilaatikosta: Viestin kohdalla on valikko jossa on kolme pistettä ja "lisää" teksti mistä löytyy "Tallenna (.eml)" toiminto jolla voit tallentaa viestin kokonaisuudessaan (mukaan lukien kaikki otsikkotiedot ym) tiedostoon omalle koneellesi. Sen jälkeen voit avata .eml tiedoston omassa sähköpostiohjelmassasi (se miten se siellä tapahtuu riippuu käytetystä ohjelmasta) ja vastata siihen tai välittää sen edelleen tarpeen mukaan.
faq/wwwposti.1608177384.txt.gz · Viimeksi muutettu: 2020-12-17 03:56 / haa