Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:wwwposti

Iki:n www posti -varapostilaatikko

Jos iki-postisi ei mene jostain syystä luotettavasti perille kohdeosoitteeseen esimerkiksi siellä käytetyn liian tiukan suodatuksen tai muun ongelman vuoksi, ota käyttöön iki:n www-varapostilaatikko -toiminto mistä näet kaikki sinulle viime viikon aikana saapuneet sähköpostit vaikka niiden toimittaminen eteenpäin iki:stä ei olisikaan onnistunut.

Www-varapostilaatikko pitää laittaa erikseen päälle jäsenrekisterissä ennenkuin viestit alkavat tallentua ja näkyä www-varapostilaatikossa.

Miten otan palvelun käyttöön

Kyseinen palvelu ei ole oletuksena käytössä, vaan se pitää erikseen ottaa käyttöön. Tämä tapahtuu menemällä iki:n jäsenrekisteriin ja valitsemalla yläreunan valikosta Www posti.

Jos Www posti on jo sinulla käytössä niin voit kirjautua sinne sisään suoraan painamalla Www posti sivulla olevaa ”Kirjaudu www postiin” nappia.

Jos haluat kytkeä Www postin päälle,

  1. Laita jäsenrekisterin omissa asetuksissa Www Posti päälle. (Tämä ei ole WWW-ohjaus: kohdassa.)
  2. Luo Www posti -palvelusalasana salasana-sivulla (jotta kyseiseen palveluun voi kirjautua sisään)
  3. Odota seuraavaan tasatuntiin jotta iki-asetuksien muutokset tulevat käyttöön.
  4. Loggaa sisään www posti -sivulle painamalla Kirjaudu www postiin nappia www posti sivulla jäsenrekisterissä.

Huomaa, että kun laitat Www postin päälle niin viestit alkavat kääntyä myös www laatikkoon vasta seuraavan tasatunnin jälkeen, eli vasta kun muutokset viedään tuotantoon.

Samoin kuin luot tai muutat Www posti-palvelusalasanaa niin sekin tulee voimaan vasta tasatunnin jälkeen, sitä ennen et voi kirjautua sisään palveluun.

Voit myös ottaa Www posti-palvelusalasanan talteen Vaihda salasana sivulta ja kirjautua suoraan sisään laatikko.iki.fi palveluun.

Miten iki www posti -varapostilaatikko toimii?

IKI:llä on mahdollisuus edelleenohjata postit normaalien postien edelleenohjausten lisäksi IKI:n omaan www-selaimella käytettävään postilaatikkoon.

Kyseinen postilaatikko ei tarjoa mitään muuta kuin väliaikaisen viestien talletuksen, sieltä ei voi lähettää postia, sieltä ei voi poistaa tai edelleenlähettää viestejä jne. Kyseessä on palvelu jonka tarkoituksena on mahdollistaa se että jäsen voi käydä itse tarkistamassa että onko joku hänelle tullut posti jäänyt jostain syystä matkan varrelle.

Palveluun menevät kaikki viestit harmaalistauksen jälkeen eli ennen mahdollista roskapostimerkintää ja ennen kuin viesti lähtee eteenpäin varsinaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Viestit palvelussa säilyvät viikon ja kyseisen palvelu voidaan ottaa koska tahansa pois käytöstä tai sen asetuksia muuttaa ilman ennakkovaroitusta (esim kyseistä palvelua ei ole kahdennettu, joten jos kyseinen kone hajoaa, niin palvelu putoaa heti pois käytöstä).

Huomaa että palvelun käyttöönotto tarkoittaa että sähköposteistasi menee kopio kyseiseen palvelimeen ja ne ovat siellä tallessa viikon ajan. Tämä tarkoittaa että vaikka kyseisen koneen tietoturvasta pyritään pitämään mahdollisimman hyvää huolta, on kuitenkin mahdollista että joku onnistuu murtautumaan koneeseen ja pystyy silloin lukemaan sähköpostejasi viikon ajalta.

Viestin tallentaminen ja siirtäminen omaan sähköpostiohjelmaan

Voit tallettaa viestin iki-postilaatikosta: Viestin kohdalla on valikko jossa on kolme pistettä ja ”lisää” teksti mistä löytyy ”Tallenna (.eml)” toiminto jolla voit tallentaa viestin kokonaisuudessaan (mukaan lukien kaikki otsikkotiedot ym) tiedostoon omalle koneellesi. Sen jälkeen voit avata .eml tiedoston omassa sähköpostiohjelmassasi (se miten se siellä tapahtuu riippuu käytetystä ohjelmasta) ja vastata siihen tai välittää sen edelleen tarpeen mukaan.

faq/wwwposti.txt · Viimeksi muutettu: 2023-11-15 19:56 / petri.koistinen