Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


uutiset:uutiset

IKI-uutisia

KORJATTU: Ongelmia viestien välityksessä telialle (pp*.inet.fi) 2018-03-17 Päivitys 2018-03-19

PÄIVITYS2 2018-03-19: Nyt viestit ovat valuneet pois ikin jonoista ja viestien pitäisi nyt olla perillä pp.inet.fi:n postilaatikoissa.

PÄIVITYS 2018-03-19: Olimme yhteydessä telian tukeen ja saimme ongelman ratkaistua niin että sähköpostit nyt valuvat pp*.inet.fi osoitteisiin. Seuraamme tilannetta ja sovimme yhteydenotosta huomiseksi tilanteen tarkistamiseksi.

ALKUPERÄINEN ONGELMA:

Viima-aikoina on telian postipalvelimet alkaneet valittaa että iki:n kautta tulee liikaa viestejä ja sen jälkeen telia on alkanut estää kaikkia iki:stä tulevia posteja. Tuota on esiintynyt nyt pari kertaa. Telialle menossa olevat viestit jäävät jonoon iki:ssä ja kun telia sitten suostuu ottamaan ne vastaan niin ne välitetään perille. Eli kyseinen ongelma aiheuttaa useamman päivän viiveitä sähköpostin välitykseen pp*.inet.fi osoitteisiin. Ikin jäsenrekisteriin voi laittaa useita osoitteita, joten voit laittaa sinne pp*.inet.fi osoitteen lisäksi jonkun toimivan osoitteen esim gmail-osoitteen pilkulla erotettuna ja viestit menee sen jälkeen molempiin osoitteisiin.

Huijausviestejä (phishing) taas liikkeellä

Iki:n nimissä on liikkeellä (taas kerran) englanninkielisiä huijausviestejä missä yritetään varoitella sähköpostin täyttymisestä (tms) ja sen varjolla kalastella ihmisiltä iki-salasanoja. Jos olet epävarma asiasta, kirjoita itse palvelun www-osoite selaimeen ja katso onko palvelussa jokin ilmoitus asiasta, älä klikkaa viestin linkkiä joka voi viedä huijarin sivustolle. Lisätietoja phishing- ja huijausviesteistä IKI-FAQ:ssa ja Wikipediassa.

Iki ry vuosikokous Ma 26.3.2018 klo 18

Iki ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 26.3.2018 kello 18:00 alkaen Dipolissa Espoon Otaniemessä. Tarkemmat tiedot kokouskutsussa.

Iki:n jäsenrekisteri päivitetty, huoltokatkoja

Jäsenrekisterissä tehtyjen muutosten päivitys käyttöön voi välillä olla pois toiminnasta. Iki:n jäsenrekisteripalvelin päivitettiin 8-9.11.2017 ja muutamia päivityksen jälkeisiä asioita selvitellään ja korjataan vielä. Ilmoitamme täällä tilanteesta. (Päivitetty 2017-11-11 09:03)

Hotmail/Outlook/Live.com viestiliikenneongelmat päivitys

Olemme nyt ohjanneet iki:n hotmail/live/outlook-käyttäjien viestiliikenteen toisten iki:n palvelimien kautta ja toivottavasti viestit menevät paremmin läpi perustuen Microsoftin SNDC-mailipalvelinstatustietoihin. Tämä on tehty laittamalla iki-spämmimerkintä pois päältä (okspam*→ok) näiltä käyttäjiltä, koska siitä tuntui aiheutuvan lisäongelmia suodatuksessa noissa palveluissa. Netistä löytyy muidenkin ongelmaraportteja hotmail/live/outlook:in suodatuksesta joten ongelma on laajempi kuin vain iki:ä koskeva. Seuraamme iki:ssä tilannetta ja yritämme säätää lisää tarpeen mukaan. (2017-09-05)

Hotmail/Live/Outlook suuntaan ongelmia

Viestin kulkuongelmia esiintyy nyt monilla Microsoftin sähköpostipalveluiden (live.com, hotmail.com, outlook.com) suuntaan. Näyttää siltä, että siellä päässä on tiukennettu sähköpostien suodatusta liian tiukalle. Selvitämme parhaillaan mahdollisia ratkaisuja ja kiertoteitä iki:lle. Väliaikaisena ratkaisuna voit laittaa iki-asetuksiisi useita kohdeosoitteita pilkulla erotettuna, eli voit lisätä itsellesi jonkin toisen toimivamman sähköpostipalvelun osoitteen (esim. gmail) osoitteen niin viestit tulee sitä kautta perille. Microsoftin tapauksessa huono SPF-suodatusviritys aiheuttaa lisäharmia. (päivitetty 2017-08-25)

Gmail voi suodattaa viestejä tiukemmin

Netissä on raportteja että gmail olisi alkanut viime viikkoina suodattaa ainakin sähköpostilistojen viestejä helpommin Spam-kansioon tai Promotion-osastoon. Kannattaa tarkistaa nuo ajoittain. Jos Spam-kansiossa on oikeita viestejä, opeta Gmailia painamalla ”Not Spam” niiden kohdalla. Promotion viesteistä voi yrittää poistaa ”promotion” label:in. (2017-07-08)

uutiset/uutiset.txt · Viimeksi muutettu: 2009-12-16 20:25 / kivinen