Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


uutiset:uutiset

IKI-uutisia

Vuosikokous ke 20.3.2019 17:30

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin keskiviikkona 20.3.2019 kello 17:30-20 Espoon Otaniemessä Dipolissa. Tarkemmat tiedot ja vuosikokouksen dokumentit löytyvät kokouskutsusta. Kiitos aktiivisesta osanotosta kokousväelle.

iki mukana Disobey:ssä

Iki on mukana Disobey tietoturvatapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla 11.-12.1.2019. Iki:n osastolla jäsenet voivat tehdä itselleen rintamerkin jossa on oma iki-jäsennumero.

Uhkailu/kiristys viestejä liikkeellä

Viime aikoina iki:n jäsenille on tullut uhkaavaan tyyliin myös suomeksi kirjoitettuja huijausviestejä missä väitetään että käyttäjän sähköposti on hakkeroitu ja yritetään pyytää maksua. Viestit ovat huijausta ja ne on parasta poistaa. Vaihda samalla IKI-salasanasi https://admin.iki.fi/ sivulla. Älä käytä samaa salasanaa eri palveluissa. Lue lisää huijausviesteistä IKI FAQ-sivuilta Varo ja tunnista huijausviestit (phishing). (päivitetty 2018-11-02)

Gmail-sähköposti-ohjauksissa viiveitä

(päivitetty 2018-09-04) Gmailiin ohjatuissa iki-sähköposteissa on esiintynyt viime aikoina viiveitä ja osa viesteistä on palautunut lähettäjälle virheilmoituksella. Gmail on muuttanut viestien vastaanottokäytäntöjään jolloin viestejä kertyy iki:ssä jonoihin odottamaan uudelleenlähetystä. Jonoja on iki:ssä saatu purettua priorisoimalla viestejä ja selvitämme pidempiaikaisia ratkaisuja. Samaa ongelmaa on nähty myös muualta Gmailiin menevien viestien kanssa eli kyseessä lienee isompi ongelma Gmailin puolella. Katso käytännön vinkkejä Gmailin asetuksista joista on ollut apua käyttäjille ikiwikistä: Gmail.com ja IKI-osoite. Päivitämme tätä uutista kun tilanteesta selviää lisää.

Nettiyhteysongelmia Otaniemen yhteyksissä

Päivitetty 2018-08-12. Ajoittaiset nettiyhteysongelmat jatkuvat edelleen iki:n Otaniemen konesalissa. Ongelma näkyy sähköpostin hidasteluna ajoittain sekä välillä joistakin verkoista ei ehkä pääse selaimella iki-jäsenrekisteriin tai ikiwikiin. Selainyhteys toimii yleensä jostain toisesta nettiyhteydestä (esim. mobiili). Asiaa selvitetään yhdessä internet-palveluntarjoajan kanssa, koska ongelma esiintyy ajoittain sen ratkaiseminen on osoittautunut haastavaksi.

Huijausviestejä (phishing) edelleen liikkeellä

Salasanan-kalastelu (phishing) huijausviestejä liikkuu edelleen jatkuvasti. Näissä yritetään pelotella käyttäjä antamaan salasanansa varoittamalla esim. sähköpostin täyttymisestä, roskaposti-viruksesta tietokoneessä, tms. Tällaisissa yleensä englanninkielisissä viesteissä on joko virus/malware-liitetiedosto tai linkki huijarin www-salasanakysely-sivulle. Kirjoita palvelun www-osoite selaimeen itse käsin, älä klikkaa sähköpostin linkkiä. Lisätietoja phishing- ja huijausviesteistä IKI-FAQ:ssa ja Wikipediassa.

Katko Otaniemen verkkoyhteyksissä 18.3.2018

Iki:n Otaniemen verkkoyhteyksissä oli katko sunnuntaina 18.3.2018 noin kello 13 alkaen. Vika saatiin korjattua illalla kello 18. Katkon aikana jäsenrekisteri ja ikiwiki ei ollut käytettävissä, mutta sähköpostiviestien ja www-sivujen ohjaus toimi normaalisti iki:n Tampereen konesalin kautta, mahdollisesti pieniä viiveitä on voinut esiintyä. Katkon syynä oli laitevika konesalin reitittimessä.

uutiset/uutiset.txt · Viimeksi muutettu: 2009-12-16 20:25 / kivinen