Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


uutiset:uutiset

IKI-uutisia

Huijausviestejä (phishing) edelleen liikkeellä

Salasanan-kalastelu (phishing) huijausviestejä liikkuu edelleen jatkuvasti. Näissä yritetään pelotella käyttäjä antamaan salasanansa varoittamalla esim. sähköpostin täyttymisestä, roskaposti-viruksesta tietokoneessä, tms. Tällaisissa yleensä englanninkielisissä viesteissä on joko virus/malware-liitetiedosto tai linkki huijarin www-salasanakysely-sivulle. Kirjoita palvelun www-osoite selaimeen itse käsin, älä klikkaa sähköpostin linkkiä. Lisätietoja phishing- ja huijausviesteistä IKI-FAQ:ssa ja Wikipediassa.

Katko Otaniemen verkkoyhteyksissä 18.3.2018

Iki:n Otaniemen verkkoyhteyksissä oli katko sunnuntaina 18.3.2018 noin kello 13 alkaen. Vika saatiin korjattua illalla kello 18. Katkon aikana jäsenrekisteri ja ikiwiki ei ollut käytettävissä, mutta sähköpostiviestien ja www-sivujen ohjaus toimi normaalisti iki:n Tampereen konesalin kautta, mahdollisesti pieniä viiveitä on voinut esiintyä. Katkon syynä oli laitevika konesalin reitittimessä.

KORJATTU: Ongelmia viestien välityksessä telialle (pp*.inet.fi) 2018-03-17 Päivitys 2018-03-19

PÄIVITYS2 2018-03-19: Nyt viestit ovat valuneet pois ikin jonoista ja viestien pitäisi nyt olla perillä pp.inet.fi:n postilaatikoissa.

PÄIVITYS 2018-03-19: Olimme yhteydessä telian tukeen ja saimme ongelman ratkaistua niin että sähköpostit nyt valuvat pp*.inet.fi osoitteisiin. Seuraamme tilannetta ja sovimme yhteydenotosta huomiseksi tilanteen tarkistamiseksi.

ALKUPERÄINEN ONGELMA:

Viima-aikoina on telian postipalvelimet alkaneet valittaa että iki:n kautta tulee liikaa viestejä ja sen jälkeen telia on alkanut estää kaikkia iki:stä tulevia posteja. Tuota on esiintynyt nyt pari kertaa. Telialle menossa olevat viestit jäävät jonoon iki:ssä ja kun telia sitten suostuu ottamaan ne vastaan niin ne välitetään perille. Eli kyseinen ongelma aiheuttaa useamman päivän viiveitä sähköpostin välitykseen pp*.inet.fi osoitteisiin. Ikin jäsenrekisteriin voi laittaa useita osoitteita, joten voit laittaa sinne pp*.inet.fi osoitteen lisäksi jonkun toimivan osoitteen esim gmail-osoitteen pilkulla erotettuna ja viestit menee sen jälkeen molempiin osoitteisiin.

Huijausviestejä (phishing) taas liikkeellä

Iki:n nimissä on liikkeellä (taas kerran) englanninkielisiä huijausviestejä missä yritetään varoitella sähköpostin täyttymisestä (tms) ja sen varjolla kalastella ihmisiltä iki-salasanoja. Jos olet epävarma asiasta, kirjoita itse palvelun www-osoite selaimeen ja katso onko palvelussa jokin ilmoitus asiasta, älä klikkaa viestin linkkiä joka voi viedä huijarin sivustolle. Lisätietoja phishing- ja huijausviesteistä IKI-FAQ:ssa ja Wikipediassa.

Iki ry vuosikokous Ma 26.3.2018 klo 18

Iki ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 26.3.2018 kello 18:00 alkaen Dipolissa Espoon Otaniemessä. Tarkemmat tiedot kokouskutsussa.

Iki:n jäsenrekisteri päivitetty, huoltokatkoja

Jäsenrekisterissä tehtyjen muutosten päivitys käyttöön voi välillä olla pois toiminnasta. Iki:n jäsenrekisteripalvelin päivitettiin 8-9.11.2017 ja muutamia päivityksen jälkeisiä asioita selvitellään ja korjataan vielä. Ilmoitamme täällä tilanteesta. (Päivitetty 2017-11-11 09:03)

Hotmail/Outlook/Live.com viestiliikenneongelmat päivitys

Olemme nyt ohjanneet iki:n hotmail/live/outlook-käyttäjien viestiliikenteen toisten iki:n palvelimien kautta ja toivottavasti viestit menevät paremmin läpi perustuen Microsoftin SNDC-mailipalvelinstatustietoihin. Tämä on tehty laittamalla iki-spämmimerkintä pois päältä (okspam*→ok) näiltä käyttäjiltä, koska siitä tuntui aiheutuvan lisäongelmia suodatuksessa noissa palveluissa. Netistä löytyy muidenkin ongelmaraportteja hotmail/live/outlook:in suodatuksesta joten ongelma on laajempi kuin vain iki:ä koskeva. Seuraamme iki:ssä tilannetta ja yritämme säätää lisää tarpeen mukaan. (2017-09-05)

uutiset/uutiset.txt · Viimeksi muutettu: 2009-12-16 20:25 / kivinen