Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


uutiset:uutiset

IKI-uutisia

Iki-roskapostimerkintä laitettu päälle Outlook/Hotmail/Live.com käyttäjille

Olemme nyt laittaneet iki:n roskapostisuodatus/merkintä asetuksen päälle Microsoftin sähköpostipalveluiden Outlook/Hotmail/Live.com käyttäjille, aiempien korjaustoimenpiteiden lisäksi. Iki lisää nyt roskapostiksi arvioidun viestin otsikkoon *SPAM*-merkinnän ja headereihin tekniset detaljit. Tämän pitäisi parantaa iki:n mainetta Microsoftin postipalvelimilla ja parantaa siten postin kulkuvarmuutta entisestään. Sama asetus on jo aiemmin laitettu gmail-käyttäjille ja se on oletuksena uusille jäsenille. Asetusta voi tarvittaessa itse säätää iki:n www-jäsenrekisterissä. (2017-06-29)

Ongelmia Outlook/Hotmail/Live.com ohjauksissa

(päivitetty 15.6.2017 22:07) Iki:llä on ollut ongelmia toimittaa sähköposteja Microsoftin mailipalveluihin (outlook, hotmail, live.com) viime päivinä. Osa viesteistä on viivästynyt paljonkin, vaikka pääosa on kulkenut perille normaalisti. Syy näyttää olevan se, että liikennettä yhdeltä iki:n palvelimelta mainittuihin palveluihin on rajoitettu jostain syystä (”rate limit”). Viestiliikennettä on nyt iki:ssä ohjattu pois tältä palvelimelta toisille ongelman kiertämiseksi. Valmistelemme myös muita muutoksia jotka luultavasti auttavat asiassa pidemmän päälle.

SPF skype, microsoft ja gmail

Jos olet määritellyt skypen sähköpostinpalautusosoitteeksesi iki-osoitteen ja sähköpostisi menevät iki:stä gmail:iin, niin tämä yhdistelmä ei toimi. Ongelmana on se että microsoftin lähettämät skypen salasanapalautussähköpostit lähetetään sellaisella SPF-asetuksella, että ne eivät saa kiertää minkään koneen kautta, joten jos ne lähetetään iki:n kautta esim gmail:iin (joka uskoo noita microsoftin julkaisemia tietueita), niin gmail hylkää viestit suoraan eikä koskaan välitä niitä eteenpäin.

Korjataksesi ongelman voit joko pistää skypeen iki-osoiteen sijasta suoraan tuon gmail osoitteen tai kääntää iki:n kautta menevät postit sellaiseen palveluun joka ei käytä SPF:ää. Lisätietoja Iki ja SPF ja IKI, skype ja SPF sivuilta.

Huijausviestejä taas liikkeellä

Nyt on taas liikkeellä huijaus-”phishing” missä yritetään kerätä käyttäjien salasanoja. Viestissä voidaan väittää esim. että iki-tili olisi peruutettu tai suljettu tai pitäisi aktivoida. Nämä viestit kannattaa poistaa. Iki ei myöskään lähettäisi englanninkielisiä viestejä. Perussääntö: Älä klikkaa viestissä olevia linkkejä vaan kirjoita palvelun osoite aina itse selaimeen. 2017-04-25

Yhdistyksen vuosikokous to 30.3. 17:30 Otaniemessä

IKI ry:n vuosikokous pidetään torstaina 30.3.2017 kello 17:30 Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston luentosalissa U6 (Otakaari 1, ”TKK:n päärakennus uusi puoli”). Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet kokouskutsusta.

Virustarkistus tulossa roskapostisuodatuksen yhteyteen

Iki:n roskapostisuodatukseen ollaan lisäämässä roskapostitarkistuksen lisäksi myös virustarkistusta. Tällä hetkellä virustarkistus on koekäytössä yhdessä iki:n roskapostipalvelimista. Ajoittain voi esiintyä viestejä joiden otsikossa on ***UNCHECKED*** merkintä kun virustarkistusta säädetään. (2017-01-30)

Perustuslain suoja luottamuksellisen viestin salaisuudelle

Iki:n on antanut lausunnon oikeusministeriön lausuntopyyntöön ”Luottamuksellisen viestin salaisuus” perustuslain muutoksesta joka heikentäisi viestinnän suojaa. Lausunto ja lisätietoja IKI-FAQissa. (2017-01-13)

uutiset/uutiset.txt · Viimeksi muutettu: 2009-12-16 20:25 / kivinen