Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


uutiset:uutiset

IKI-uutisia

iki mukana Disobey:ssä

Iki on mukana Disobey tietoturvatapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla 11.-12.1.2019. Iki:n osastolla jäsenet voivat tehdä itselleen rintamerkin jossa on oma iki-jäsennumero.

Uhkailu/kiristys viestejä liikkeellä

Viime aikoina iki:n jäsenille on tullut uhkaavaan tyyliin myös suomeksi kirjoitettuja huijausviestejä missä väitetään että käyttäjän sähköposti on hakkeroitu ja yritetään pyytää maksua. Viestit ovat huijausta ja ne on parasta poistaa. Vaihda samalla IKI-salasanasi https://admin.iki.fi/ sivulla. Älä käytä samaa salasanaa eri palveluissa. Lue lisää huijausviesteistä IKI FAQ-sivuilta Varo ja tunnista huijausviestit (phishing). (päivitetty 2018-11-02)

Gmail-sähköposti-ohjauksissa viiveitä

(päivitetty 2018-09-04) Gmailiin ohjatuissa iki-sähköposteissa on esiintynyt viime aikoina viiveitä ja osa viesteistä on palautunut lähettäjälle virheilmoituksella. Gmail on muuttanut viestien vastaanottokäytäntöjään jolloin viestejä kertyy iki:ssä jonoihin odottamaan uudelleenlähetystä. Jonoja on iki:ssä saatu purettua priorisoimalla viestejä ja selvitämme pidempiaikaisia ratkaisuja. Samaa ongelmaa on nähty myös muualta Gmailiin menevien viestien kanssa eli kyseessä lienee isompi ongelma Gmailin puolella. Katso käytännön vinkkejä Gmailin asetuksista joista on ollut apua käyttäjille ikiwikistä: Gmail.com ja IKI-osoite. Päivitämme tätä uutista kun tilanteesta selviää lisää.

Nettiyhteysongelmia Otaniemen yhteyksissä

Päivitetty 2018-08-12. Ajoittaiset nettiyhteysongelmat jatkuvat edelleen iki:n Otaniemen konesalissa. Ongelma näkyy sähköpostin hidasteluna ajoittain sekä välillä joistakin verkoista ei ehkä pääse selaimella iki-jäsenrekisteriin tai ikiwikiin. Selainyhteys toimii yleensä jostain toisesta nettiyhteydestä (esim. mobiili). Asiaa selvitetään yhdessä internet-palveluntarjoajan kanssa, koska ongelma esiintyy ajoittain sen ratkaiseminen on osoittautunut haastavaksi.

Huijausviestejä (phishing) edelleen liikkeellä

Salasanan-kalastelu (phishing) huijausviestejä liikkuu edelleen jatkuvasti. Näissä yritetään pelotella käyttäjä antamaan salasanansa varoittamalla esim. sähköpostin täyttymisestä, roskaposti-viruksesta tietokoneessä, tms. Tällaisissa yleensä englanninkielisissä viesteissä on joko virus/malware-liitetiedosto tai linkki huijarin www-salasanakysely-sivulle. Kirjoita palvelun www-osoite selaimeen itse käsin, älä klikkaa sähköpostin linkkiä. Lisätietoja phishing- ja huijausviesteistä IKI-FAQ:ssa ja Wikipediassa.

Katko Otaniemen verkkoyhteyksissä 18.3.2018

Iki:n Otaniemen verkkoyhteyksissä oli katko sunnuntaina 18.3.2018 noin kello 13 alkaen. Vika saatiin korjattua illalla kello 18. Katkon aikana jäsenrekisteri ja ikiwiki ei ollut käytettävissä, mutta sähköpostiviestien ja www-sivujen ohjaus toimi normaalisti iki:n Tampereen konesalin kautta, mahdollisesti pieniä viiveitä on voinut esiintyä. Katkon syynä oli laitevika konesalin reitittimessä.

KORJATTU: Ongelmia viestien välityksessä telialle (pp*.inet.fi) 2018-03-17 Päivitys 2018-03-19

PÄIVITYS2 2018-03-19: Nyt viestit ovat valuneet pois ikin jonoista ja viestien pitäisi nyt olla perillä pp.inet.fi:n postilaatikoissa.

PÄIVITYS 2018-03-19: Olimme yhteydessä telian tukeen ja saimme ongelman ratkaistua niin että sähköpostit nyt valuvat pp*.inet.fi osoitteisiin. Seuraamme tilannetta ja sovimme yhteydenotosta huomiseksi tilanteen tarkistamiseksi.

ALKUPERÄINEN ONGELMA:

Viima-aikoina on telian postipalvelimet alkaneet valittaa että iki:n kautta tulee liikaa viestejä ja sen jälkeen telia on alkanut estää kaikkia iki:stä tulevia posteja. Tuota on esiintynyt nyt pari kertaa. Telialle menossa olevat viestit jäävät jonoon iki:ssä ja kun telia sitten suostuu ottamaan ne vastaan niin ne välitetään perille. Eli kyseinen ongelma aiheuttaa useamman päivän viiveitä sähköpostin välitykseen pp*.inet.fi osoitteisiin. Ikin jäsenrekisteriin voi laittaa useita osoitteita, joten voit laittaa sinne pp*.inet.fi osoitteen lisäksi jonkun toimivan osoitteen esim gmail-osoitteen pilkulla erotettuna ja viestit menee sen jälkeen molempiin osoitteisiin.

uutiset/uutiset.txt · Viimeksi muutettu: 2009-12-16 20:25 / kivinen