Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


yhdistys:ikitotuus-9

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revisionEdellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
Seuraava revisioBoth sides next revision
yhdistys:ikitotuus-9 [2021-05-25 17:59] petri.koistinenyhdistys:ikitotuus-9 [2021-05-26 17:29] – sekalaisia edittejä haa
Rivi 1: Rivi 1:
-====== Ikitotuus #9 - iki.fi jäsenlehti ======+====== Ikitotuus #9 - iki.fi jäsenlehti (TYÖN ALLA) ======
  
 FIXME TYÖN ALLA OLEVA VERSIO. Kun valmis, tarkoitus on lähettää tämä tekstinä maililla kaikille jäsenille joilla on ikitotuus-optio päällä. FIXME FIXME TYÖN ALLA OLEVA VERSIO. Kun valmis, tarkoitus on lähettää tämä tekstinä maililla kaikille jäsenille joilla on ikitotuus-optio päällä. FIXME
Rivi 27: Rivi 27:
 Tunnistautuminen videopuhelussa on myös koekäytössä. Tunnistautuminen videopuhelussa on myös koekäytössä.
  
-===== Älykortti kirjautuminen =====+===== Kirjautuminen henkilökortilla =====
  
-Jäsenrekisteriin voi kirjautua myös henkilökortilla. Jäsenrekisteriin tallennetaan sähköinen asiointitunnus (SATU).+Iki:n [[https://admin.iki.fi|jäsenrekisterissä]] voi nyt rekisteröidä suomalaisen sirullisen henkilökortin omiin jäsentietoihin jonka jälkeen henkilökorttia voi käyttää jäsenrekisteriin sisäänkirjautumiseen.  
 + 
 +Tätä varten pitää ensin kirjautua jäsenrekisteriin sisään niin että valitsee "Tunnistaudu henkilökortilla" ja sen jälkeen sivusto pyytää käyttämään henkilökorttia tunnistautumiseen, mutta ei vielä päästä sisälle jäsenrekisteriin, koska jäsentiedoissa ei ole talletettua sähköistä asiointitunnusta (SATU), eli seuraavaksi jäsenrekisteriin pitää vielä kirjautua salasanallaTämän jälkeen voi yläreunasta valita yläriviltä "Henkilökortti" ja tallettaa siellä sähköinen asiointitunnus (SATU) jäsentietoihin.
  
 ===== Iki:n videokokouspalvelu jäsenten käytössä ===== ===== Iki:n videokokouspalvelu jäsenten käytössä =====
  
-meet.iki.fi mainospitä kaveriporukan kokouksia, yms.+Videokokouspalvelin https://meet.iki.fi on nyt avattu käyttöön iki:n jäsenille ja jäsenten kavereille.  
 + 
 +Voit tehdä oman kokouksen helposti laittamalla URLin perään jatkoksi sopivan kokouksen nimenesimerkiksi https://meet.iki.fi/KokeileIkiJitsiaTaalla ja linkkiä klikkaamalla pääsee helposti mukaan kokoukseen.  
 + 
 +[[https://jitsi.org/downloads/|Jitsi]] videokokous toimii monissa www-selaimissa ja appi mobiililaitteisiin löytyy myös. Palvelu sopii hyvin pienehköihin (alle 10 henkeä) video tai äänikokouksiin
  
 ===== Laatikko vara-www-sähköpostilaatikko ===== ===== Laatikko vara-www-sähköpostilaatikko =====
  
-laatikko www-posti mainos+Jos iki-postisi ei mene jostain syystä luotettavasti perille kohdeosoitteeseen, ota käyttöön iki:n www-varapostilaatikko -toiminto mistä näet kaikki sinulle lähiaikoina saapuneet sähköpostit vaikka niiden toimittaminen eteenpäin iki:stä ei olisikaan onnistunut.  
 + 
 +Www-varapostilaatikko pitää laittaa päälle jäsenrekisterissä jotta uudet viestit näkyvät siellä, katso [[faq:wwwposti|ohjeet ikiwikistä]]. 
 + 
 +===== Iki:n sähköpostin lähetyspalvelin AuthSMTP jäsenkäyttöön ===== 
 + 
 +Iki:n oma sähköpostin lähetyspalvelimen (AuthSMTP) kautta voit lähettää viestejä niin että niissä näkyy From: -osoitteena iki-osoitteesi. Tämän lähetyspalvelimen voi ottaa käyttöön useimmissa sähköpostiohjelmissa ja -palveluissa kuten Gmail.  
 + 
 +Palvelimen käyttöönotto-ohjeet ja ohjeet monille eri sähköpostiohjelmille löytyy [[https://ikiwiki.iki.fi/faq/smtp|IKI FAQ AuthSMTP]] sivulta.
  
 ===== Varo kehittyvää phishing viestejä ===== ===== Varo kehittyvää phishing viestejä =====
  
-phishing varoitus uutisista+Tähän joku phishing varoitus uutisista
  
 ===== Anycast FI palvelu otettu käyttöön ===== ===== Anycast FI palvelu otettu käyttöön =====
  
-fi anycast otettu käyttöön, ehkä hieman lisää luotettavuutta +iki.fi -domainille on otettu käyttöön fi-domainin anycast palvelujoka tarjoaa lisää luotettavuutta fi-domainien toimintaan. Tämä ehkä hieman parantaa iki.fi domainin varmuutta. Tämä ei vaadi käyttäjiltä mitään toimenpiteitä.
  
 ===== Iki:n lausuntoja ===== ===== Iki:n lausuntoja =====
yhdistys/ikitotuus-9.txt · Viimeksi muutettu: 2023-05-09 19:08 / haa