Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


yhdistys:palvelut

Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
Seuraava revisio
Edellinen revisio
yhdistys:palvelut [2009-12-16 18:07]
kivinen
yhdistys:palvelut [2020-08-21 13:34] (nykyinen)
haa [Miten liityn IKIin?]
Rivi 1: Rivi 1:
  
 +^ ^^^^^^^^^^^
 +^  | [[http://​www.iki.fi/​index.html|Kotisivu]] | [[Palvelut]] | [[Jäsenistö]] | [[Virallisia papereita]] | [[Yhteistyötahot]] | [[Ikitotuudet]] | [[faqindex:​faqindex|IKI-FAQ]] | [[https://​admin.iki.fi/​perl/​admin/​|Päivitä tietojasi]] ^  ^
 +^ ^^^^^^^^^^^
 +
 +====== Jäsenpalveluiden yksityiskohtia ======
 +
 +Jäsenemme saavat kaksi ikiosoitetta(tm) sähköpostia varten: esimerkiksi ''//​nickname//​@iki.fi''​ ja ''//​Etu.Sukunimi//​@iki.fi'',​ joihin lähetetty posti ohjataan jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi kyseisille ikiosoitteille(tm) määritellään WWW-edelleenohjaukset,​ siten että esimerkissä URL-osoitteet ''​%%http://​www.iki.fi/​%%//​nickname//​%%/​%%''​ ja ''​%%http://​www.iki.fi/​%%//​Etu.Sukunimi//​%%/​%%''​ osoittavat käyttäjän ilmoittamaan WWW-sivuun. Voit valita itse haluamasi ikiosoitteet kun täytät jäsenhakemuksen.
 +
 +IKI ry ei tarjoa pääteyhteyksiä,​ postilaatikoita tai vastaavia, eli se ei kilpaile olemassaolevien teletoimittajien kanssa. Jäsenen pitää siis hankkia itse peruspalvelut jossain muualla (esim. kaupallisella internet-toimittajalta,​ oppilaitoksensa tai työpaikkansa kautta). Yhdistys hankkii tarvittavat tietoliikennepalvelut ulkopuolelta. Tällä hetkellä IKI:n verkkoyhteys on Otaniemessä Espoossa [[https://​www.localnet.fi|Localnet.fi]]:​n kautta ja Tampereella on [[http://​www.trex.fi/​|TREX Tampere region Exchange Oy]] kautta.
 +
 +===== Miten liityn IKIin? =====
 +
 +Jäseneksi voit liittyä täyttämällä www-sivuilla olevan [[https://​admin.iki.fi/​perl/​admin/​new|jäsenhakemuslomakkeen]]. Liittymismaksu on 40 euroa (2020) ja vuosittaista jäsenmaksua ei ole tarkoitus kerätä kuin hätätapauksissa. Liittymismaksun suorittamisesta saat tarkemmat ohjeet sähköpostitse hallituksen käsiteltyä jäsenhakemuksesi.
 +
 +Mikäli olet jo jäsen ja haluat muuttaa jäsentietojasi (osoite tai puhelintiedot muuttuneet tai haluat vaihtaa osoitetta, jonne ikiosoitteesi(tm) ja ikisivusi(tm) ohjataan) tee muutos www-sivuilla olevalla [[https://​admin.iki.fi/​perl/​admin/​edit|muutoslomakkeella]]. Ikidomainin muuttaminen ja hakeminen on nykyään yhdistetty suoraan normaalien tietojen muuttamiseen,​ joten yllä oleva lomake toimii myös siihen.
 +
 +Myös uusia lisäaliaksia voi hakea täyttämällä oman [[https://​admin.iki.fi/​perl/​admin/​alias|lomakkeensa]].
 +
 +==== Ikiosoite lapselle ====
 +
 +Jokaisen henkilön pitää olla erikseen iki:n jäsen. Tee oma erillinen jäsenhakemus lapselle lapsen nimi ym. tiedoilla.
 +
 +Viestit voi aluksi/​toistaiseksi ohjata vanhemman sähköpostiin,​ ja myöhemmin voi sitten ohjata lapsen postit eri osoitteeseen.
 +
 +Hakemuksen selityskohdassa kannattaa mainita esim. "Äiti hakee lapselle jäsenyyttä"​ niin tiedetään mistä on kyse kun tarkistetaan hakemuksen tietoja.
 +
 +Tämä on aika yleistä, moni iki-jäsen on hakenut ikijäsenyyden lapselleen jo heti kun lapsen nimi on päätetty. Olemme kuulleet jopa tapauksista missä nimen valintaan on vaikuttanut nimen oleminen vapaana ikiosoitteeksi ;-)
 +
 +===== Ikilahjakortti =====
 +
 +Jos haluat lahjoittaa ikijäsenyyden,​ käytä ikilahjakorttia. Iki-lahjakortti toimii niin että maksat itse liittymismaksun ja annat sitten lahjakortin saajalle joka voi sillä kuitata oman liittymismaksunsa.
 +
 +Iki-lahjakortteja voit luoda kätevästi itse [[https://​admin.iki.fi/​perl/​admin/​t=0/​lahjakortti|lahjakorttisivun]] lopun ohjeiden mukaan. Samalta sivulta voit helposti tulostaa lahjakortin ohjeineen ja näet myös lahjakortin maksuohjeet.
 +
 +Jos lahjan saaja ei halua itse liittyä iki:in, voi hän antaa lahjakortin numeron jollekin toiselle.
 +
 +===== Miksi haluaisin liittyä IKIin? =====
 +
 +  * Olet **valmistumassa lähiaikoina**,​ ja lupasi oppilaitoksessasi on poistumassa,​ tai ainakin osoite muuttuu. Jos ohjaat nyt iki-postisi oppilaitokseesi,​ niin voit myöhemmin ohjata sen muualta hankkimaasi paikkaan, mutta ikiosoitteesi(tm) pysyy samana, eikä sinun tarvitse kertoa kaikille osoitteesi muuttuneen.
 +  * Jos haluat **valita** kullakin hetkellä halvimman tai muuten sopivimman **verkkotoimittajan** Internet-yhteyksillesi,​ voit vaihtaa toimittajaa milloin tahansa ja laittaa ikiosoitteesi(tm) osoittamaan uuteen paikkaan. Ikiosoite(tm) pysyy samana eikä identiteettisi verkossa muutu.
 +  * Voit tehdä vain yhdet henkilökohtaiset **käyntikortit**,​ iki-sähköposti- ja WWW-osoite säilyy samana ikuisesti.
 +  * Sinulla on sähköposti jossain **X.400 -järjestelmässä**,​ missä osoite on pitkä, ankea ja hankalasti muistettava. Voit ohjata iki-postisi omaan X.400 laatikkoosi (kun laitat kerran omaksi osoitteeksesi iki:ssä X.400-osoitteesi Internet-muodossa) ja näin voit kertoa kavereillesi lyhyen ja helpon ikiosoitteen(tm).
 +  * Jos internet-sähköpostiosoitteesi on liian **pitkä, kummallinen tai hankala**, esim. e36772-x@pc32.msmail.memo.tiimi.gateway.cc.kut.fi,​ voit hankkia itsellesi selkeän, helposti muistettavan,​ lyhyen ja ytimekkään ikiosoitteen(tm),​ vaikkapa //​erkki.esimerkki//​@iki.fi.
 +  * Ehkä olet töissä firmassa X, mutta **et halua esiintyä firman X edustajana verkossa**, tai et halua että osoitteestasi aina näkyy missä olet töissä. Ikiosoitteella(tm) piilotat helposti firmasi henkilökohtaisessa sähköpostiliikenteessäsi. Ikiosoite(tm) on aina henkilökohtainen ja kertoo sitä käyttäessäsi että esiinnyt yksityishenkilönä.
 +  * **Esittelet usein WWW:tä** mutta kotisivusi pitkän URLin kirjoittaminen aina on turhauttavaa. Lyhyt ikiosoite(tm) on aina helppo muistaa ja kirjoittaa.
 +  * Nykyinen sähköpostiosoitteesi on niin **pitkä**, ettei se mahdu esim. joidenkin WWW-palveluiden rekisteröintilomakkeiden osoitteelle varattuun tilaan. Ikiosoite(tm) on lyhyt ja ytimekäs.
 +  * Haluat kuulua Internetin **edelläkävijöihin**. IKI on viileä. ​