Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


yhdistys:yhteistyoetahot

IKI:n toimintaa avustamassa ja auttamassa on ollut

IKI:n verkkoyhteys

Muita käytössä olevia palveluita

  • Spamhaus ZEN palvelu jota käytetään harmaalistauksen estolistana sekä spämmisuodatuksen domainlistana. Lisätietoja https://www.spamhaus.org
  • Laitteet ja palvelimet: Noin kerran vuodessa-parissa IKI joutuu päivittämään palvelimiaan tai sijoittamaan johonkin muuhun laitteeseen jonkin verran rahaa. Monet palvelimista ja laitteista on hankittu http://www.damicon.fi :sta
    • Tekninen vinkki: Päivitys 2021: m.2 ja u.2 SSD-levyt on kyllä tosi nopeita jo sellaisenaankin… Alkuperäinen: SATA SSD on nopea, mutta patterivarmistetulla RAM-muistilla varustettu RAID-ohjain vielä paljon nopeampi kun tarvitaan persistenttejä transaktioita (kuten sähköpostiviestien välityksessä)
  • MxToolBox https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx palvelu on käytössä blacklistojen seurantaan. Tämä ilmoittaa automaattisesti iki-hallitukselle jos joku iki:n palvelimen IP-osoite joutuu tai poistuu joltakin blacklistalta.
    • Vinkki: Tuolta palvelusta voit käsin kokeilla oman tai työpaikkasi postipalvelimesi tilanteen ilmaiseksi.

Iki:n varsinainen www-serveri on tehty erityisesti IKI ry:tä varten. Mikäli havaitset siinä jotain ongelmia niin ota yhteyttä Tero Kiviseen tai lue suoraan sorsia.

Site protected by ssh Site powered by NetBSD Site powered by iki-httpd

yhdistys/yhteistyoetahot.txt · Viimeksi muutettu: 2021-06-16 08:13 / haa