Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:barracudacentral

Barracudacentral epämääräinen estolista

Ajoittain iki-postien perillemeno estyy kun vastaanottava palveluntarjoaja suodattaa barracudacentral-estolistan mukaan viestejä.

Barracudacentral:in estolista ei ole oikea yleisesti hyväksytty estolista vaan yhden kaupallisen laitevalmistajan oma estolista mitä ei pidetä yleisesti kovin luotettavana.

Esimerkiksi Google-haku ”barracudacentral problems” näyttää paljon valituksia tuosta, sitä syytetään jopa rahastukseksi missä blokataan syyttömiä ja rahaa vastaan poistetaan blokkaus, esim. EmailReg.org - BarracudaCentral's Protection Racket?, BarracudaCentral’s Blacklist, BarracudaCentral – another blacklist black hole.

Minkään yhden estolistan mukaan ei pitäisi yleensä estää viestin kulkua kokonaan. Käyttäjien kokemuksien mukaan barracuda-systeemit aiheuttavat melko paljon vääriä positiivisia (eli oikean viestin tulkitsemista roskapostiksi) jos tuon listan mukaan estetään kokonaan viestejä.

Sähköpostipalvelimen ylläpitäjät käyttävät tällaisissa tapauksissa turhan tiukaksi viritettyä roskapostisuodatusta, joka aiheuttaa tällaisia ongelmia, varmasti myös monia muita viestejä jää saamatta.

Asetukset pitäisi laittaa niin, että minkään yhden estolistan mukaan ei estetä liikennettä. Roskapostin suodatusasetukset ovat tietoinen valinta, joten joskus on päätetty että on parempi estää enemmän oikeita viestejä kuin päästää muutamia roskaposteja läpi.

Jos kyseessä on yrityksen posti ja palveluntarjoaja joka tarjoaa teille sähköpostipalvelua, kannattaa harkita vaihtoa toiseen palveluntarjoajaan joka ymmärtää paremmin sähköpostin toimintaa, ellei suodatusta saada muutettua paremmin toimivaksi. Liian tiukkaan suodatukseen jää kokemuksen mukaan myös asiakkaiden oikeita maileja esimerkiksi tilauksia tai tuotekyselyitä.

Iki:ssä emme oikein voi tehdä asialle mitään ja tuo barracuda ei edes palvele kovin hyvin estolistansa ongelmien kanssa, emmekä halua maksaa suojelumaksuja.

Iki käyttää itse luotetuksi tunnettuja estolistoja (myös maksullisia ja kaupallisia) mutta ei estä kokonaan viestejä niiden perusteella. Lisätietoja iki:n suodatuksesta ja roskapostiongelma-aiheesta löytyy IKI FAQ:sta esim. Harmaalistaus joka kohdistuu estolistoilla oleviin lähettäjiin (katso sivun lopusta myös yleisiä perusteluja).

Iki on ennenkin ollut barracuda-listalla vähän aikaa: Iki Barracuda-estolistalla hetken

faq/barracudacentral.txt · Viimeksi muutettu: 2015-06-25 08:02 / haa