Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


uutiset:uutiset

IKI-uutisia

Iki:n palvelimien huoltokatko su 15.12. kello 14-18

Sunnuntaina 15.12.2019 kello 14-18 iki:n Otaniemen palvelimilla on huoltokatko, räkin joulusiivous. Katkon aikana iki:n edelleenohjauksien sähköpostille ja www:lle pitäisi toimia normaalisti iki:n toisen Tampereen konesalin kautta, mutta jäsenrekisterin asetuksia ei voi muuttaa.

Iki:n AuthSMTP koekäytössä

Iki:n oma sähköpostin lähetyspalvelin (AuthSMTP) on nyt avattu koekäyttöön. Toiminto julkistetaan virallisesti jäsenten käyttöön myöhemmin. Teknisille sähköpostiasiantuntijoille koekäyttöön tarvittavia tietoja löytyy IKI FAQ AuthSMTP sivulta.

Kalastelu/uhkailu-viestejä paljon liikkeellä

Viime päivinä on ollut liikkeellä normaalia enemmän huijaus- ja kalastelu (phishing) -viestejä sekä suomen että englannin kielellä. Viesteissä esimerkiksi väitetään että käyttäjän sähköposti on hakkeroitu, väitetään sähköpostitilin olevan rikki, pyydetään rahaa, yms. Tällaiset viestit ovat huijausta ja ne kannattaa poistaa. Lue lisää huijausviesteistä IKI FAQ-sivuilta Varo ja tunnista huijausviestit (phishing). (2019-07-01)

Viestiongelmia Outlook/Hotmail/Live-palveluihin

Viime aikoina on ollut ongelmia saada iki:n ohjaamia viestejä menemään Microsoftin sähköpostipalveluihin outlook.com, hotmail.com ja live.com. Jos sinulla on ongelmia, päivitä iki:n www-jäsenrekisterissä iki-osoitteidesi kohdalle käyttöön valinta Ok, mailit käsitellään spämmiasetuksella 1 (header), minkä pitäisi auttaa viestejäsi menemään läpi paremmin. Selvitämme parhaillaan muita mahdollisia korjaustoimenpiteitä. (päivitetty 2019-06-10)

Uusia koneita tampereella 2019-05-09

Otimme käyttöön tampereella kaksi uutta palvelinta (sähköposti ja roskapostin merkitsijä). Tästä voi aihetua viivettä postin kulussa, koska osa vastaanottavista palveluntarjoajista (esim gmail) säätää suodatusta ip-numeroiden pohjalta ja nyt kun on kaksi uuttaa ip-numeroa jotka lähettävät postia sinne niin alussa osa paikoista voivat viivästyttä niiden kautta tulevaa postia ennen kuin oppivat että sieltä pitääkin tulla oikeaa sähköpostia.

Vanhojen kokemuksien perusteella tämä oppimisvaihe kestää tyypillisesti päivän tai kaksi.

Kyseiset sähköpostipalvelimet käyttävät eri ohjelmistoa kuin vanhat palvelimet, mutta yritimme säätää asetukset identtisiksi. Jos kuitenkin havaitset että jokin ei toimi tai toimii eri tavalla kuin ennen pistä viesti iki:n hallitukselle.

Iki ry vuosikokous SIIRTYY (ennakkotieto)

Päivitys: Yhdistyksen vuosikokous siirtyy myöhemmäksi koronaviruspandemian vuoksi, tavoitteena pitää kokous touko-kesäkuussa jos tilanne sen sallii.

Ennakkotieto: Iki ry:n seuraava vuosikokous pidetään tiistaina 31.3.2020 Oodi-kirjastossa Helsingin keskustassa kello 17. Laita tapahtuma kalenteriisi jo nyt! Tarkemmat viralliset tiedot tulevat vuoden 2020 alkupuolella. Vuonna 2020 iki täyttää 25 vuotta!

Iki siirtyy container-teknologiaan

Iki ottaa käyttöön muodikkaat container-teknologiat 1.4.2019 alkaen. Ikin palvelinten toiminnot sijoitetaan containereihin jotka helpottavat palveluiden laatikointia sekä helpottavat toimintojen paloittelua miljooniin mikropalveluihin. Roskapostin määrää pystytään myös selvästi vähentämään jättämällä containerin ovi auki jolloin roskapostia valuu enemmän pihalle bittien kierrätykseen eikä se jää jumittamaan iki:n palvelimia. (julkaistu 1.4.2019)

uutiset/uutiset.txt · Viimeksi muutettu: 2009-12-16 20:25 / kivinen