Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


faq:wwwposti

Tämä on vanha versio dokumentista!


Iki:n www-varapostilaatikko

IKI:llä on mahdollisuus edelleenohjata postit normaalien postien edelleenohjausten lisäksi IKI:n omaan www postilaatikkoon. Kyseinen postilaatikko ei tarjoa mitään muuta kuin väliaikaisen viestien talletuksen, sieltä ei voi lähettää postia, sieltä ei voi poistaa tai edelleenlähettää viestejä jne. Kyseessä on palvelu jonka tarkoituksena on mahdollistaa se että jäsen voi käydä itse tarkistamassa että onko joku hänelle tullut posti jäänyt jostain syystä matkan varrelle.

Palveluun menevät kaikki viestit harmaalistauksen jälkeen eli ennen mahdollista roskapostimerkintää ja ennen kuin viesti lähtee eteenpäin varsinaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Viestit palvelussa säilyvät viikon ja kyseisen palvelu voidaan ottaa koska tahansa pois käytöstä tai sen asetuksia muuttaa ilman ennakkovaroitusta (esim kyseistä palvelua ei ole kahdennettu, joten jos kyseinen kone hajoaa, niin palvelu putoaa heti pois käytöstä).

Huomaa että palvelun käyttöönotto tarkoittaa että sähköposteistasi menee kopio kyseiseen palveluun ja ne ovat siellä tallessa viikon ajan. Tämä tarkoittaa että vaikka kyseisen koneen tietoturvasta pyritään pitämään mahdollisimman hyvää huolta, on kuitenkin mahdollista että joku onnistuu murtautumaan koneeseen ja pystyy silloin lukemaan sähköpostejasi viikon ajalta.

Miten otan palvelun käyttöön

Kyseinen palvelu ei ole oletuksen käytössä, vaan se pitää erikseen ottaa käyttöön. Tämä tapahtuu menemällä iki:n jäsenrekisteriin ja valitsemalla yläreunan valikosta Www posti.

Sivulla kerrotaan ohjeet miten ensin laitetaan Www posti päälle muuttamalla asetuksia ja sen jälkeen miten luodaan Www posti-palvelusalasana jolla kyseiseen palveluun voi kirjautua sisään.

Huomaa, että kun laitat Www postin päälle niin viestit alkavat kääntyä myös www laatikkoon vasta seuraavan tasatunnin jälkeen, eli vasta kun muutokset viedään tuotantoon.

Samoin kuin luot tai muutat Www posti-palvelusalasanaa niin sekin tulee voimaan vasta tasatunnin jälkeen, sitä ennen et voi kirjautua sisään palveluun.

Jos Www posti on käytössä niin voit kirjautua sinne sisään suoraan painamalla Www posti sivulla olevaa ”Kirjaudu www postiin” nappia.

Voit myös ottaa Www posti-palvelusalasanan talteen Vaihda salasana sivulta ja kirjautua suoraan sisään laatikko.iki.fi palveluun.

faq/wwwposti.1608114805.txt.gz · Viimeksi muutettu: 2020-12-16 10:33 / haa