Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


uutiset:uutiset

IKI-uutisia

Yhdistyksen vuosikokous siirtyy myöhemmäksi

Yhdistyksen vuosikokous siirtyy myöhemmäksi koronaviruspandemian vuoksi, tavoitteena pitää kokous touko-kesäkuussa jos tilanne sen sallii. Yhdistyksen vuosikokous pidetään tiistaina 31.3.2020 kello 17:00 alkaen Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet kokouskutsussa.

Hyvää uutta vuotta 2020 ja iki 25v

Hyvää uutta vuotta kaikille iki:n jäsenille ja internetin käyttäjille. Vuonna 2020 iki täyttää 25 vuotta (perustettu 1995). Internet-ajassa 25v on jo aika pitkäaikaista eli iki:n tavoitteena olevaa ikuista toimintaa. Sähköposti ja Web ovat avoimina standardeina pitäneet aika hyvin asemansa verrattuna suljettuihin ekosysteemeihin mitä on tullut ja mennyt lukemattomia, tämän iki:n ensimmäisen toimintakvartaalin aikana.

Iki jäsenrekisteripalvelin päivitetty

Iki:n www-jäsenrekisteri-palvelimen ohjelmistot on päivitetty 2019-12-18. Jos havaitset jotain ongelmia, ota yhteyttä iki-hallitus@iki.fi.

Iki:n palvelimien huoltokatko su 15.12. kello 14-18

Sunnuntaina 15.12.2019 kello 14-18 iki:n Otaniemen palvelimilla on huoltokatko, räkin joulusiivous. Katkon aikana iki:n edelleenohjauksien sähköpostille ja www:lle pitäisi toimia normaalisti iki:n toisen Tampereen konesalin kautta, mutta jäsenrekisterin asetuksia ei voi muuttaa.

Iki:n AuthSMTP koekäytössä

Iki:n oma sähköpostin lähetyspalvelin (AuthSMTP) on nyt avattu koekäyttöön. Toiminto julkistetaan virallisesti jäsenten käyttöön myöhemmin. Teknisille sähköpostiasiantuntijoille koekäyttöön tarvittavia tietoja löytyy IKI FAQ AuthSMTP sivulta.

Kalastelu/uhkailu-viestejä paljon liikkeellä

Viime päivinä on ollut liikkeellä normaalia enemmän huijaus- ja kalastelu (phishing) -viestejä sekä suomen että englannin kielellä. Viesteissä esimerkiksi väitetään että käyttäjän sähköposti on hakkeroitu, väitetään sähköpostitilin olevan rikki, pyydetään rahaa, yms. Tällaiset viestit ovat huijausta ja ne kannattaa poistaa. Lue lisää huijausviesteistä IKI FAQ-sivuilta Varo ja tunnista huijausviestit (phishing). (2019-07-01)

Viestiongelmia Outlook/Hotmail/Live-palveluihin

Viime aikoina on ollut ongelmia saada iki:n ohjaamia viestejä menemään Microsoftin sähköpostipalveluihin outlook.com, hotmail.com ja live.com. Jos sinulla on ongelmia, päivitä iki:n www-jäsenrekisterissä iki-osoitteidesi kohdalle käyttöön valinta Ok, mailit käsitellään spämmiasetuksella 1 (header), minkä pitäisi auttaa viestejäsi menemään läpi paremmin. Selvitämme parhaillaan muita mahdollisia korjaustoimenpiteitä. (päivitetty 2019-06-10)

uutiset/uutiset.txt · Viimeksi muutettu: 2009-12-16 20:25 / kivinen